Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Kolegi kako sto navedov vo naslovot,akvariumot e toj sto go imam vo dnevna soba i vo nego plivaat trofeusite koi se del od mojata odgleduvacnica za africki ciklidi.Citav i slusav porano mnogu muabeti od lugje so "iskustva" za trofeusi i nikako ne mi odese misla da zemam takva riba radi slusnatoto.Iskustvata bea deka e mnogu nezna riba,bara isklucitelno jaka filtracija,mnogu se agresivni-se ubivaat i red drugi raboti.Spontano se sluci da gi imam ovie ribi i se odluciv da gi smestam vo toj akvarium, koj sto predgodno bese zivealiste na malawi ciklidi.Vo eden den gi otseliv malavcite i gi vseliv trofeusite bez promeni vo akvariumot osven promena na voda.Ribite posle edna nedela se osekjaa kako cel zivot da se tuka i prodolzija da se mrestat.Taka da ribava ne bila voopsto takva kakva sto sum slusal deka e.Moite se Duboisi Maswa-divjaci  ,kaj niedna riba nema griznata perka,sekoj okolu svoj kamen si brka rabota,i koga ke primetat deka ide hrana se beter od malavcite  ,pustas raka i grizaat kako kucinja  .Vo akvariumot plivaat familija od 27 parcinja na golemina od 10-12 cm i okolu niv ne pravam nisto posebno, voda menjam ednas nedelno kako i obicno, hrana strogo zelena i toa e toa.Da go predstavam akvariumot za site sto ne go znaat pa ke vidite i nekoja slika  Dimenzii : 140 x 65 x 45 Debelina na staklo 12mm so pojacuvanja. Litraza(volumen):Okolu 400 Litri Karakteristiki na voda: -Temperatura: 26 Stepeni Ph,Kh,Gh ...Neznam Filtracija:Kanister Atman UF3400 so Eheim filter materijali Osvetluvanje: 2 x Philips Aquarelle 36w + 1x Philips Blue 36w Podloga:Kvarcen Pesok Dekoracija:Kamenja Рozadina:Crna Риби:Tropheus Duboisi Maswa Eve nekolku sliki od ribite i akvariumot , pa i video naskoro [Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register]Eve i nekoja slika od malite, mene mi se omileni i mi se najubavite mali ripcinja [Login or Register][Login or Register]I eve go na kraj maliot "DJ" na negovoto omileno mesto za spienje i uzivanje pred spienje. [Login or Register] Izvinete sto so vodeniot pecat malku ja unistuvam slikata ama toa e cisto zaradi zastita  Videoto ke bide bez logo 
禪
Author
Topic: Tropheus Duboisi Maswa - Ciklidi Skopje (Read 2590 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|