collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
nogu akvaristi pitah i nikoj ne znae koj so da mi kaze objasne i mi rekoa da zemam pesok i  da go izmijam dobro jas o izmiv dobro pesokot i pak se mati vodata gadna e pesokot mi treba za rastenija ne radi drugo inace onaka imam kamenja sea za sea ( planiram da pravam akvarium) i kakov pesok treba da zemam kaj mne vo radovis vo akva sop nema pesok takov samo beli kamenja i jas imam i vestacki trevni po 100denara zavisi golemina odeka mozam da najdam takov pesok i taj ke go bide li jas so go imam od rekata go zemav go istcistiv ubavo   i koi rastenija se za mal akvarium do 20-30litri ili site rasteenija gi biva pozdrav

Link

Author Topic: pomoss  (Read 2059 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Stefce L

• Neaktiven
  • *
  • Activity:
    0%
pomoss
« on: June 02, 2015, 11:24:12 AM »
nogu akvaristi pitah i nikoj ne znae koj so da mi kaze objasne i mi rekoa da zemam pesok i  da go izmijam dobro jas o izmiv dobro pesokot i pak se mati vodata gadna e pesokot mi treba za rastenija ne radi drugo inace onaka imam kamenja sea za sea ( planiram da pravam akvarium) i kakov pesok treba da zemam kaj mne vo radovis vo akva sop nema pesok takov samo beli kamenja i jas imam i vestacki trevni po 100denara zavisi golemina odeka mozam da najdam takov pesok i taj ke go bide li jas so go imam od rekata go zemav go istcistiv ubavo   i koi rastenija se za mal akvarium do 20-30litri ili site rasteenija gi biva pozdrav

Offline Stefce L

• Neaktiven
  • *
  • Activity:
    0%
Одг: pomoss
« Reply #1 on: June 02, 2015, 11:31:36 AM »
nogu akvaristi pitah i nikoj ne znae koj so da mi kaze objasne i mi rekoa da zemam pesok i  da go izmijam dobro jas o izmiv dobro pesokot i pak se mati vodata gadna e pesokot mi treba za rastenija ne radi drugo inace onaka imam kamenja sea za sea ( planiram da pravam akvarium) i kakov pesok treba da zemam kaj mne vo radovis vo akva sop nema pesok takov samo beli kamenja i jas imam i vestacki trevni po 100denara zavisi golemina odeka mozam da najdam takov pesok i taj ke go bide li jas so go imam od rekata go zemav go istcistiv ubavo   i koi rastenija se za mal akvarium do 20-30litri ili site rasteenija gi biva i koj rastenija se lesni taka so ne trazat nogu svetlina takvi raboti pozdrav

Offline p

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    1%
  • Country: mk
« Reply #2 on: June 02, 2015, 11:34:53 AM »
дали имаш некаков проблем со постирање на форумов?
те молам да користиш интерпункциски знаци (точка, запирка, извичник и итн...)!!!

те молам да внимаваш во која категорија или борд ги отвораш темите.
за секоја работа што те интересира постои соодветна секција и таму можеш да отвориш тема.

Offline Stefce L

• Neaktiven
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #3 on: June 02, 2015, 12:16:28 PM »
izvinejte ama videov za rastenija e ovai nesto ako prece premestejte/izbrisejte.

Offline p

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    1%
« Reply #4 on: June 02, 2015, 12:20:06 PM »
нема да бришеме, само темата ќе биде во друга секција и повторно ќе биде отворена...  :icon_thumright:

на пример во оваа секција ќе најдеш многу теми во кои што членовите имале потреба од помош слична како твојата...  :icon_thumright:
http://forum.mkreef.com/index.php?board=49.0

nuisance

• Guest
« Reply #5 on: June 03, 2015, 01:05:36 PM »
Ke najdes nekoj sto doagja vo Skopje i ke ti donese ;)

Offline Uran

• BigUran - Osnivac
  • SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #6 on: June 04, 2015, 07:44:33 AM »
Stefce,

sekakov kvarcen pesok e dobar za akvariumi, toa lesno ke go najdes po stovaristata, gradezen pesok. Cesto pati se naoga zolt recen pesok, toj e odlicen!

E sega, pesokta treba mienje vo kofa, se dodeka ne dobies cista voda.

Nov akvarium, i so cista pesok ke se zamati, toa e normalen bioloski proces.

Offline Stefce L

• Neaktiven
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #7 on: June 06, 2015, 12:58:05 AM »
jas zemav pesok go iscisitv ubavo nogu pati go miev i nenako pa mi se mati na pocetoko a posle za 10min i povekje vodata e cista dali toa ke im preci na ribite ?

Offline p

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    1%
« Reply #8 on: June 06, 2015, 02:45:40 AM »
ако аквариумот е ново формиран, тогаш не е проблем дали водата е матна или не, туку циклирањето.
повеќе за тој процес прочитај во овој пост:
http://forum.mkreef.com/index.php?topic=2101.msg17078#msg17078

и внимателно пролистај го форумот како што ти предложија колегите преку овој пост:
http://forum.mkreef.com/index.php?topic=10426.msg167217#msg167217

почни со читање и на темите каде се претставени аквариумите... скоро во секоја од нив ќе го сретнеш терминот „циклирање“.

Tags:

Users Online Users Online (19)
Members Google (4)
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal