collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

One Night Stands Await: Meet Local Women in Your Town by URAN2
[Yesterday at 10:01:13 AM]

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
 kjhui  , se pojavija beli tocki na nekoi ribi vo malovo akvariumce; eden problem e so nemam grejac za da zgolemam T i ne kupiv sega bidekji T vo studentskiov e super , okolu 27 stepeni. E sega , dosega ( ednas ) mi se pojavile beli tocki na ribite i NISTO ne pomogna osven hipermangan-2.5 mg na litar. denes staviv nesto hipermangan megutoa pomala doza bidekji kako so procitav botiite se malce osetlivi na hemikalii, a i niv gi ima zafateno beli tocki na zadnite perki, i bi sakal da znam so mozam da koristam , so e najefikasno dali znaete vo slucaj da ne gi resi ova hipermanganov.  kjhui oti prvio pat ne se razbirav ic i MNOGU se rasirija tockite a i frliv 2 ribi; sega ne sakam da se sluci toa , so se vika novi mi se ripcinava a i otata se vnatre  ( golem merak mi napravija ) taka da.............

Link

Author Topic: Najefikasno protiv tocki??( iskustva )  (Read 2129 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kiko_vet

• Mega clen
  • Activity:
    0%
Najefikasno protiv tocki??( iskustva )
« on: February 18, 2009, 12:43:36 PM »
 kjhui  , se pojavija beli tocki na nekoi ribi vo malovo akvariumce; eden problem e so nemam grejac za da zgolemam T i ne kupiv sega bidekji T vo studentskiov e super , okolu 27 stepeni. E sega , dosega ( ednas ) mi se pojavile beli tocki na ribite i NISTO ne pomogna osven hipermangan-2.5 mg na litar. denes staviv nesto hipermangan megutoa pomala doza bidekji kako so procitav botiite se malce osetlivi na hemikalii, a i niv gi ima zafateno beli tocki na zadnite perki, i bi sakal da znam so mozam da koristam , so e najefikasno dali znaete vo slucaj da ne gi resi ova hipermanganov.  kjhui oti prvio pat ne se razbirav ic i MNOGU se rasirija tockite a i frliv 2 ribi; sega ne sakam da se sluci toa , so se vika novi mi se ripcinava a i otata se vnatre  ( golem merak mi napravija ) taka da.............
"Левата нога и рече на десната: меѓу нас е свршено."

Offline kiko_vet

• Mega clen
  • Activity:
    0%
Re: Najefikasno protiv tocki??( iskustva )
« Reply #1 on: February 18, 2009, 12:45:22 PM »
btw, vladimir prilep mi imase spomnato nekoj preparat, koj prvicnata namena mu bila za drugo no uspesno lecel i tocki.  Poz

Offline nenad66

• SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #2 on: February 18, 2009, 12:49:27 PM »
ICHTHYOPHTHIRIUS MULTIFILLIS бели точки procitaj tuka,kade si postiral :yes:
se ke bide samo na cosiot brada nema da mu nikne

Offline kiko_vet

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #3 on: February 18, 2009, 12:56:43 PM »
"contra-icho, proto bak од "siline" и други препарати" , procitav da , ama ja mislev da prasam da ne znaete koe e najefikasno, ako mozi? :)

Offline Uran

• BigUran - Osnivac
  • SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #4 on: February 18, 2009, 01:19:17 PM »
Kiko, PREVENTIVATA e najdobriot lek, ne dzabe vikam koristenje na lukot kako edna od najvaznite raboti vo akvaristikata bidejki e BEZOPASEN, bez nusefekti i najglavnoto... go jaca imunoloskiot sistem i so toa se resavaat mnogute problemi koi ni se javuvaat vo akvariumot.

Toj parazit ima 3 ciklusi na razvitok, za prvite 2 NEMA LEK! Vo tretata faza KREVAME temperatura do 30-32 so sto go ubrzavame toj ciklus, koga "dusmanot" e vo lebdenje i bara zrtva. SOL i VISOKA temperatura se edini najdobri lekovi vo ZASADEN akvarium, postojat efikasni lekovi no im stetat na trevite i bioloskiot filter. Ako nema drug izlez togas koristenjeto na tie lekovi se neminovni.

Offline kiko_vet

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #5 on: February 18, 2009, 01:33:28 PM »
Kiko, PREVENTIVATA e najdobriot lek, ne dzabe vikam koristenje na lukot kako edna od najvaznite raboti vo akvaristikata bidejki e BEZOPASEN, bez nusefekti i najglavnoto... go jaca imunoloskiot sistem i so toa se resavaat mnogute problemi koi ni se javuvaat vo akvariumot.

Toj parazit ima 3 ciklusi na razvitok, za prvite 2 NEMA LEK! Vo tretata faza KREVAME temperatura do 30-32 so sto go ubrzavame toj ciklus, koga "dusmanot" e vo lebdenje i bara zrtva. SOL i VISOKA temperatura se edini najdobri lekovi vo ZASADEN akvarium, postojat efikasni lekovi no im stetat na trevite i bioloskiot filter. Ako nema drug izlez togas koristenjeto na tie lekovi se neminovni.

Blagodaram Uran, sea da zemam da toplam voda i da dodavam nekako ( nemam bas pari za grejac ).  Poz

Offline Uran

• BigUran - Osnivac
  • SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #6 on: February 18, 2009, 01:47:40 PM »
Kiko, nema efekt toplenje na voda so dzezve za kafe, :). temperaturata treba da e konstantno visoka.

Offline kiko_vet

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #7 on: February 18, 2009, 04:14:04 PM »
Kiko, nema efekt toplenje na voda so dzezve za kafe, :). temperaturata treba da e konstantno visoka.

Blagodaram Uran, sea da zemam da toplam voda i da dodavam nekako ( nemam bas pari za grejac ).  Poz
Znam , samo ocajni vreminja baraat ocajni merki t.e ponekogas glupo mislime ili pravime.   Inace sakam da se nadovrzam na predhodnoto za preventivata, toa go znam , i lugeto od mojata praksa ne za dzabe se obiduvaat da im go stavat toj fakt na farmerite voglavno deka profilaksata   ( strucno :) ) e najbitna rabota, samo nasite odgleduvaci ili se da mi prostite teski seljaci so nemaat pojma od zivotot so se dokazalo vo praksa iljadapati ili pak voopsto ne razmisluvaat deka trosocite ako ne se sprecat bolestite mozat da bidat edno 100 PATI pogolemi. Vo mojov slucaj so grejacov da recam , razmisluvav isto kako tie nasi farmeri no so ta razlika so ja nemam nikakov profit so akvaristikata, no toa ne treba da mi bidi opravduvanje.
pa zatoa sakav uste ednas da napomenam vo vrska so profilaksata deka na site treba da im bide na um toa, bilo da se akvariumski ripki, kucinja , stoka , i najvazno samite sebesi kako luge treba kolku mozat poveke da se pazat za da se sprecat ponatamosnite  posledici.   Mozebi nekoj ce reci abe aj sea trosoci bez potreba ama koga ce se izgori na mleko, ce duva i na mastenicata togas.   
 pa sega da baram pari od doma , :) i da go resam problemo so mislev da go resavam ponataka :)  Poz

Tags:

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal