Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Kako prvo da ve pozdravam site :wave: :wave: :wave: i da se zablagodaram na Aleksandar Baric iFilip Cimento deckite sto mi go preporacaa sajtot. Pa da vi kazam nesto nakratko za mojot aq i za mene. So akvaristika se zanimavam moze da se kaze cel zivot potocno od 1990 so mala pauza od godina dve.Prvensveno imav aq kako i sekoj akvarist pocetnik ( kupuvas sekakvi ribi,sobiras sekakvi travi samo da e poln akvariumot) no podocna vnimanieto mi se svrte na travite ako moze da se kaze na akvarium od holandski tip.No tuka pocna i mojot problem nemav dovolno znaenje za potrebite na bilkite a podocna i do toa da ako nekoja bilka ja sakav ednostavno nemozev da ja najdam. Pa zatoa pocnav da se akam po internetot od saj do saj ,no i toa e korisno sekogas moze da naucis nesto bidejki kaj nas a posebno voKumanovo nema mnogu luge koi se bavay so bilen aq. A se nadevam deka na ovoj nas MAKEDONSKI saj ke najdam i konecno ke mozam i jas da si ja ispolnam zelbata da napravam ubav bilen aq. Inaku mojot aq e golem 56 visina 112 dolzina i 45 sirina,Imam nadvoresna pumpa kanister atman 3,koristam DIY co2 i DIY drop checsher koristam podloga od zemja za cveke i pesok so granulacija 2 do 3 mm.Ph 7 i kh 12.Osvetluvanje 2 neoki Philips aquarelle 18w,1 sylvania gro lux 18w, i 5 neonki dey lights 18w.Dekoracija lava i mangrovo drvo no sakam da ja smenam. Pa toa e toa vo kratko pozdrav uste ednas. P.S Imam uspesno odgleduvano i mresteno diskusi no po edna havarija so sruja izgubiv nekade okolu 150 malecki i dva prekrasni para i tuka se sluci mojata pauza vo akvaristikata. [edited name=Admin date=1235175167][/edited]
禪
Author
Topic: Pozdrav do site (Read 23628 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|