Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
ajde eve da otvoram nova tema i ubavo da go pretstavam akvariumot Akvariumot e startuvan na 27.02.2008 vo 12h popladne Dimenzii: 120 dolzina x 45 visina x 40 sirina Volumen: okolu 200 litri Filtracija: Kanister Atman 3338, momentalno vo nego ima 2 vrekjicki od po 300 gr keramika i sungjer kako mehanicka filtracija, 1 litar siporax i litar eheim lav, pola litar Arami biomax i malku filc. utre ke stavam i 250gr sera super peat. filter materijalot e vekje cikliran(staven od drug aq) i plus vo akvariumot se staveni 100ml(2 sisenca) sera nitrivec, pa se nadevam deka cikliranjeto brzo ke zavrsi. Grejac: Jager 300W CO2: DIY so 2 sisinja od 1.5 litri so DIY reactor Osvetluvanje: Momentalno rabotat edna grolux od 120cm i edna Phillips Aqua Relle od 120cm(dodeka da mi bidne kapakot), a posle ke imam 4 neonki od 120cm za pocetok i toa: 1 grolux 1 phillips aqua relle 1 daylight 860 1 daylight 840 znaci vkupno ke ima 148W Ribi: 7 corydorasi i izgleda 5 tetri(me mrzi da gi brojam), ama naskoro toa ke leta od aq i na nivno mesto ke dojdat diskusi Rastenija: egeria densa(okolu 30 steblenca), anubias nana, lotus, echinodorusi(ima 2-3 vrsti, ama ne im go znam imeto) i drugi trevi na koi isto ne im go znam imeto. eve sliki: prvite 2 dena bese bela vodata drugite sliki gi snema od galerijata(imase uste 3 namaleni) admin da ne gi izbrisa po greska?
禪
Author
Topic: Mojot Akvarium (Read 20239 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|