Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Normalno e kaj sekoj akvarist da tlee megalomanski kompleks(sekogas mislime deka ne ni e dovolno golem).Pa taka i jas kako normalen akvarist,postojano niz glavata mi se motaat nekoi idei za nesto novo grandiozno nevideno bar vo pobliska okolina.Razmisluvajkji taka na taa tema se prasuvam dali i vam vi posle mislite vo pravec eden ubav den da izrealizirate proekt so kiklopski dimenzii i kako seto toa bi funkcioniralo.Pritoa ne mislam na staklen tuku na betonski akvarium od dve tri ili povekje iljadi litri.Gledam deka ova e retka tema i po forumite niz sosedstvoto pa za realizacija sekako ke treba da se potpreme na nasata kreativnost i sposobnost za improvizacija.Moite prasanja se slednite.Sto mislite kolku bi trebalo da bide debela armiranata i hidroizolirana armirana betonska ploca?Nacinot na pricvrstuvanje na predniot akrilen panel za betonot?Kakvo osvetluvanje zagrevanje i filtriranje bi iziskuval monstrumot?Vgraden sistem za promena na voda obavezno.Za ureduvanje na vakov akvarium vo biotop od mojot resor Malawi ne bi imalo nikakov problem da se koristat dosta golemi prirodni karpi bez strav od ostetuvanje.Ednostavno me interesiraat vasite mislenja za ovaa ideja kolku mislite deka e ostvarliva i interesna ili luda.Slusam???
禪
Author
Topic: Betonski akvarium (Read 1881 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|