Prebaruvanje
Posledni Postovi
Добродојдов назад by Perdita Durango [Today at 01:44:40 PM]
Echoes of Eden by p [February 07, 2025, 01:30:26 PM]
One Night Stands Await: Meet Local Women in Your Town by URAN2 [December 04, 2024, 10:01:13 AM]
UFO таканаречен аквариум :) by p [October 01, 2024, 05:53:49 AM]
DOBRO UTRO by NO CARRIER [December 08, 2023, 11:53:36 PM]
staklen pesok za akvariumi by p [September 05, 2023, 11:48:43 PM]
|
The first post content
Zdravo na site, Znaci vaka: Od akvaristika nemam nikakvo iskustvo, osven teorija koja ja citav od knigi simnati od internet i citanje po forumi. Spremam akvarium za doma 200 na 70 visina na 40, okolu 550 litri, (sekade pisuva kolku pogolem tolku podoboro i polesno za odrzuvanje) E sega vaka, go napraviv ednas , odnosno majstor go pravese i na prvoto polnenje istece cel vo dnevna. Sega go rasturiv go ocistiv stakloto od silikon i se spremam pak da go pravam, samo sto ovoj pat mi e posledna sansa, zasto zamalce zena mi ke me ostaese. Znaci treba da bide zastiten od site mozni predvidlivi scenarija sto bi mozele da se desat, a najmnogu mi e strav od zemjotresi. Ziveam vo kula na 6 sprat od 17, (prosliot pat koga istece bevme doma i reagiravme odma, ama vodata otide do kaj komsiite od 2 sprat. Ne sakam da si dozvolam da se povtori celava rabota posto doma imam edno dete malo i vtoro e na pat. Ovie se parametrite, staklo imam 15mm , ama kroeno e za lepenje vrz dnoto, postoljeto e so cetiri noze metalno ( vidi gi slikite), treba da bide vgraden vo zid, dole ima odvod i dovod na voda, kanister valjda ke bide dovolen Atman UF-3200 2200 litri na saat so UV lamba, dva greaci od po 300 w..... drugoto mislam deka ne e bitno prvo da stigneme do tamu. Znaci, prvo resiv sam da go lepam, bez majstori, (preku glava od niv). Gledav nekoj linkovi od forumov kako se lepat deka treba da ima 3 do 5 mm silikon megu staklata i drugi sitnici, pojacanja ..... Sakam da mu stavam duplo dno i dupli vnatresni strani od 10mm staklo, plus lenti pojacenje na site spoevi i dole i gore, a na nadvoresnite spoevi se mislam dali i tamu da stavam uste po edna lenta staklo pojacanje ili metalni ili aluminiumski lajsni. Znam deka preteruvam ama posle prvata slucka ne mi se rizikuva ni malce, odnosno sakam da se obezbedam barem edno 99%. Se iznapisuvav. Znaci ve molam za sugestii, soveti, sekoja pomos e dobredojdena, Pozdrav [Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register]
禪
Pages: 1 2 3 4 5 6 » Go Down
Author
Topic: Pomos za 200x70x40 (Read 7360 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 4 5 6 » Go Up
Tags:
|