collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
Pred nekoj den probav i do nekade uspesno izmrestiv colisa lalia, problemot e vo toa sto frlia mnogu malku ikra sega ripcinjata pocnaa da plivaat ama ne se povekje od 10-15, mrestot idese se dobro so toa sto pri kraj zenkata dojde go rasturi gnezdoto a mazjakot ja gledase kako tele ne ja izbrka, on ne ni go popravi gnezdoto imase mnogu malku meurcinja ama ete preziveaa nekoj ripcinja koga go izvadiv vcera mazjakot i go staviv vo drug akvarium kade sto bese i zenkata i drugi ribi primetiv deka pak napravi gnezdo i pak frlile ikra ama pak malku zenkata uste e poduena kako balon. Sekade kade sto citav za nivniot mrest vika deka moze da se stavat i dve zenki na eden mazjak i bez problem da se izmresti so dvete a ovie kaj mene ni do pola ne ja zavrsuvaat rabotata ... ima li nekoj idea kade gresam ??

Link

Author Topic: Problem vo mrest na colisa lalia  (Read 1383 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Damjan

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
Problem vo mrest na colisa lalia
« on: November 14, 2010, 03:28:08 AM »
Pred nekoj den probav i do nekade uspesno izmrestiv colisa lalia, problemot e vo toa sto frlia mnogu malku ikra sega ripcinjata pocnaa da plivaat ama ne se povekje od 10-15, mrestot idese se dobro so toa sto pri kraj zenkata dojde go rasturi gnezdoto a mazjakot ja gledase kako tele ne ja izbrka, on ne ni go popravi gnezdoto imase mnogu malku meurcinja ama ete preziveaa nekoj ripcinja koga go izvadiv vcera mazjakot i go staviv vo drug akvarium kade sto bese i zenkata i drugi ribi primetiv deka pak napravi gnezdo i pak frlile ikra ama pak malku zenkata uste e poduena kako balon. Sekade kade sto citav za nivniot mrest vika deka moze da se stavat i dve zenki na eden mazjak i bez problem da se izmresti so dvete a ovie kaj mene ni do pola ne ja zavrsuvaat rabotata ... ima li nekoj idea kade gresam ??

Offline Uran

• BigUran - Osnivac
  • SeaWolf
  • Activity:
    0%
Re: Problem vo mrest na colisa lalia
« Reply #1 on: November 14, 2010, 03:34:15 AM »
cim se mrestat  znaci sve e OK Damjane, probaj da go pokries akvariumot so nesto za da ne se plasat koga nekoj se priblizuva, mozebi stresot e kriv za toa

Offline Damjan

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
« Reply #2 on: November 14, 2010, 03:53:34 AM »
Dobro sledniov pat ke gi ostavam sami, jas sum mozda kriv prv mrest mi bese pa si cirkav ponekogas sto pravat  :embarrass: fala

Offline Ugrin

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
« Reply #3 on: November 14, 2010, 01:49:20 PM »
Обавезно стави поклопец на аквариумот и намали ја циркулацијата на водата. Краткиот мрест може да е кривица на мажјакот, а може и парот да не е искусен, па да им треба време... Биди упорен и се ќе испадне како што  треба на крај.

Offline Damjan

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
« Reply #4 on: November 14, 2010, 03:25:49 PM »
Fala ke probuvam uste toa sigurno, a zenkata nema da ima problemi sto e dolgo vreme polna so jajca ??

Offline DimitarJ

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
  • Country: 00
    • LID
« Reply #5 on: November 16, 2010, 11:05:22 AM »
Прво кај сите дводишачки треба да имаш висина на вода не повеќе од 20 сантими. Неставај распрскувач или пумпа да ја врти водата. Значи стабилна површина мора да имаш.
Само ти посакувам среќа пошто малите да излезат како родителите т.е. да ја добијат бојата е огромен успех.
За тоа ти треба парамециум за почетна исхрана на малите.

Offline Damjan

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
« Reply #6 on: November 19, 2010, 01:14:02 AM »
Da se e kako sto kaza do sega i vodata bese mirna i e na 15 sm, sega e pusten filterot na mnogu tivko i gi hranam so infusoria me interesira koga ke mozam da go nakacam nivoto na vodata ?

Offline Aleksandar B

• Global Moderator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #7 on: November 19, 2010, 02:23:58 AM »
Ako se sekavam dobro, za edno tri nedeli.

Tags:

Users Online Users Online (15)
Members Google (3)
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal