collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
 Gledam deka dosta lugje imaat problem so prljavstina i masnotii koi lebdat na povrsinata na vodata i koi dosta neprijatno izgledaat osobeno koga ostanatiot del od vodata e perfektno cist.Site koi sto imaat filter sump so preliv go nemaat ovoj problem no onie koi koristat vnatresni nadvoresni i kanistri ne mozat da se oslonat na filtracijata.Zatoa barem onie koi sto koristat nadvoresen filter lesno mozat da go resat ovoj problem na nacin na koj sto jas go resiv.
 Obicna vodena pumpicka so golemina pomala od kibrit i protok od nekoi 150l na cas koja obicno se koristi vo mali sobni fontanicki i najcesto se proizvod na Atman.
 se postavuva pod samata povrsina na vodata zalepena na stranicnoto staklo no so usisot svrten nagore kon povrsinata a na izduvot se stava adekvatno crevce koe odi do priemnata komora na nadvoresniot filter.
 Koga ke se vkluci pravi mal vrtlog koj sto brzo go vovlekuva celo povrsinsko gjubre i go nosi direkno vo filterot kade sto mu e mestoto.
 Povrsinata na vodata stanuva za kratko vreme kristalno cista bez masnotii i cesticki koi ne samo sto loso izgledaat tuku ja namaluvaat svetlinata vo akvariumot i direktna precka se za dobra razmena na gasovite megju vodata vo akvariumot i okolinata.
 Druga pozitivna strana na ova malo efektno uredce e sto pri padot na vodata vo filterot dopolnitelno se aerira vodata sto pak im godi na aerobnite denitrifikacioni bakterii vo nego i taka tie poefektno si ja vrsat funkcijata.
 Vizuelniot efekt na prekrsuvanje na svetlinata niz razbranuvanata cista povrsina e prekrasen.
 Ako ne mozete da najdete takva mala pumpicka vo prodazba sigurno ja ima kaj nekogo sto nikogas ne mu teknuva da ja vkluci fontanata pa nema ni da zabelezi deka nekoj mu ja odtugjil kako jas na baba mi na primer. :D

Link

Author Topic: Skimer za povrsina  (Read 1292 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
Skimer za povrsina
« on: March 21, 2011, 01:20:17 PM »
 Gledam deka dosta lugje imaat problem so prljavstina i masnotii koi lebdat na povrsinata na vodata i koi dosta neprijatno izgledaat osobeno koga ostanatiot del od vodata e perfektno cist.Site koi sto imaat filter sump so preliv go nemaat ovoj problem no onie koi koristat vnatresni nadvoresni i kanistri ne mozat da se oslonat na filtracijata.Zatoa barem onie koi sto koristat nadvoresen filter lesno mozat da go resat ovoj problem na nacin na koj sto jas go resiv.
 Obicna vodena pumpicka so golemina pomala od kibrit i protok od nekoi 150l na cas koja obicno se koristi vo mali sobni fontanicki i najcesto se proizvod na Atman.
 se postavuva pod samata povrsina na vodata zalepena na stranicnoto staklo no so usisot svrten nagore kon povrsinata a na izduvot se stava adekvatno crevce koe odi do priemnata komora na nadvoresniot filter.
 Koga ke se vkluci pravi mal vrtlog koj sto brzo go vovlekuva celo povrsinsko gjubre i go nosi direkno vo filterot kade sto mu e mestoto.
 Povrsinata na vodata stanuva za kratko vreme kristalno cista bez masnotii i cesticki koi ne samo sto loso izgledaat tuku ja namaluvaat svetlinata vo akvariumot i direktna precka se za dobra razmena na gasovite megju vodata vo akvariumot i okolinata.
 Druga pozitivna strana na ova malo efektno uredce e sto pri padot na vodata vo filterot dopolnitelno se aerira vodata sto pak im godi na aerobnite denitrifikacioni bakterii vo nego i taka tie poefektno si ja vrsat funkcijata.
 Vizuelniot efekt na prekrsuvanje na svetlinata niz razbranuvanata cista povrsina e prekrasen.
 Ako ne mozete da najdete takva mala pumpicka vo prodazba sigurno ja ima kaj nekogo sto nikogas ne mu teknuva da ja vkluci fontanata pa nema ni da zabelezi deka nekoj mu ja odtugjil kako jas na baba mi na primer. :D

Offline tomce

• Super clen
  • Activity:
    0%
    • Интернет Бизнис Македонија
Re: Skimer za povrsina
« Reply #1 on: March 21, 2011, 01:29:16 PM »
а кај би можеле да се продаваат, оти и мене почна да ми се појавува како мрсно
нема вишок храна при хранење :/ оти барбусите се лакоми колку и да им се даде се изедат

Offline misajloski

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
« Reply #2 on: March 21, 2011, 01:33:12 PM »
vo sekoja cvecara gi ima ako ukrasni fontani na povece nivoa ili oni kako sto imam jas od porano so nalik kako cesma sto tece bez crevo.
no momentalno ja ja koristim kako pumpa za dotur na voda od kofa no ova e super idea za da ja preimenuem i cistac

applause applause applause applause 560855
misajloski

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #3 on: March 21, 2011, 02:03:35 PM »
 Nekogas i ne e problemot vo visokot hrana tuku vo nacinot kako ja jadat ribite.Kribenzisite na primer ke lapnat parce i posle niz skrgite isfrlaat dosta golema kolicina smelena sitna hrana koja osven sitna riba i shrimp ne moze nikoj da ja sobere pa se raspagja pak kako visok.I me utepavte so karmive denes.pola gi dobiv a pola pak ne znaat kako se dava karma.Se stiska na plavoto pod moeto ime vo postot. :D

Offline tomce

• Super clen
  • Activity:
    0%
    • Интернет Бизнис Македонија
« Reply #4 on: March 21, 2011, 02:23:58 PM »
Nekogas i ne e problemot vo visokot hrana tuku vo nacinot kako ja jadat ribite.Kribenzisite na primer ke lapnat parce i posle niz skrgite isfrlaat dosta golema kolicina smelena sitna hrana koja osven sitna riba i shrimp ne moze nikoj da ja sobere pa se raspagja pak kako visok.

еее бш такој правив, значи они су криви :)
и  560855 од мене не доби, али сега ке ставиме  ebate beljata

Offline grujo

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #5 on: March 21, 2011, 02:35:01 PM »
fala za pomosta ova sigurno kje mu pomogne na mnogu akvaristi (ako mozat taka da se narecat) kako sto sum jas pozdrav i eve i od mene edna  560855

Offline burda

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
« Reply #6 on: March 21, 2011, 02:41:19 PM »
 560855

Offline Vlatkon

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #7 on: March 21, 2011, 02:46:10 PM »
Ивица растури денес со кармите  boske Дај позајми некоја, да кренам рејтинг и јас  boske
(Се шалам) Идејата ти е супер, еве ти и од мене  560855

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #8 on: March 21, 2011, 02:51:31 PM »
 Sekako dobivas  560855 Vlatko i toa ne za dzabe tuku za golemata aktivnost na  56048575

Offline Vlatkon

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #9 on: March 21, 2011, 02:55:43 PM »
Sekako dobivas  560855 Vlatko i toa ne za dzabe tuku za golemata aktivnost na  56048575
:icon_salut: Се шегував Ивица, како и да е ти благодарам :notworthy:  happyy

Offline anrovla

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #10 on: March 22, 2011, 12:42:42 PM »
Ајде кој ќе најде таква пумпичка по Скопјево нека каже ...
Директно на 220V работи ?
anrovla

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #11 on: March 22, 2011, 12:49:37 PM »
 Da na 220 i vidi po cvekjari i gift shopovi kade se prodavaat sobni fontanicki.

Offline tanjica

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
« Reply #12 on: March 23, 2011, 12:06:44 AM »
Treba da izmislite i nesto kako zemanje karmi,na pr.ako nekoj ne si stoi na zborot bez golema pricina,ako ne ispadne fer ili sl. kick

Offline zlatko32

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #13 on: March 23, 2011, 12:15:25 AM »
kaj plasticarite na bitpazar ima

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #14 on: March 23, 2011, 12:23:45 AM »
Treba da izmislite i nesto kako zemanje karmi,na pr.ako nekoj ne si stoi na zborot bez golema pricina,ako ne ispadne fer ili sl. kick
Hahaha nema odzemanje karma no moze da vovedeme dodeluvanje na sarma za negativen post  :D

Offline zlatko32

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #15 on: March 23, 2011, 01:38:20 AM »
ohooooooooooo za sarma zivot davam

Tags:

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal