collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
Во многу постови досега сретнав за замрзнатата храна, што отприлика се дава, како се припрема, али сето тоа е многу малку за оние што не знаат повеќе да научат за овој вид храна што им се дава на рибите. Затоа решив да отворам посебна тема каде акваристите ќе можат да напишат што даваат од замрзната храна, како ја припремаат и како ја даваат.
Во еден пост видов дека Димитар дава и замрзнати моркови и останав со прашалници..значи може и друг вид на таква храна да се дава, затоа сакав на едно место да напишеме што се може да се дава од замрзнатата храна и најбитно како се дава и во какви дози за да не штети на рибите и на хигиената на водата.
Во предлози за форумов напишав дека би сакал да видам еден вид инфо теми каде ќе пишуваме искуства за одредена постапка во акваристиката, но не во вид одговор или реплика за некого, туку убаво објаснето во пост...ова е една од тие теми..се надевам нема да смета..

П.С Не е лошо да кажете и на кои видови риби ја користите таа храна, се со цел некој да не даде некој вид храна на риби што не ја јадат.

Link

Author Topic: Замрзната храна, видови, начин на давање на рибите...  (Read 2101 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Aljosha

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
Во многу постови досега сретнав за замрзнатата храна, што отприлика се дава, како се припрема, али сето тоа е многу малку за оние што не знаат повеќе да научат за овој вид храна што им се дава на рибите. Затоа решив да отворам посебна тема каде акваристите ќе можат да напишат што даваат од замрзната храна, како ја припремаат и како ја даваат.
Во еден пост видов дека Димитар дава и замрзнати моркови и останав со прашалници..значи може и друг вид на таква храна да се дава, затоа сакав на едно место да напишеме што се може да се дава од замрзнатата храна и најбитно како се дава и во какви дози за да не штети на рибите и на хигиената на водата.
Во предлози за форумов напишав дека би сакал да видам еден вид инфо теми каде ќе пишуваме искуства за одредена постапка во акваристиката, но не во вид одговор или реплика за некого, туку убаво објаснето во пост...ова е една од тие теми..се надевам нема да смета..

П.С Не е лошо да кажете и на кои видови риби ја користите таа храна, се со цел некој да не даде некој вид храна на риби што не ја јадат.

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
 Uf.Mnogu e opsezna temata.Mora da definirame recepti za morski,za malawci,za diskusi.....

Offline Aljosha

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
Зошто да мора? Само секој нека напише со каква замрзната храна ги храни рибите што ги чува или што ги чувал порано во еден пост убаво објаснето. Ем ќе се развие дискусија ем почетниците ќе имаат убаво напишано што е и како е.

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
Moze ama pak ke recam zavisi za kakvi ribi.Mozebi e najarno edna tema so recepturi  da sobereme i da si bide naznaceno koja za kakvi ribi e.

Offline Aljosha

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
Не е лошо и тоа само треба да се размисли како да се направи, во повеќе теми за секој вид риба или како..

Offline Uran

• BigUran - Osnivac
  • SeaWolf
  • Activity:
    0%
ima temi za toa

Offline Aljosha

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
ima temi za toa

Не идејата ми беше онака скоцкано на едно место убаво објаснето, нормално и јас сакам да придонесам, а не само набројано низ постови. Али океј беше само предлог.

Offline Aljosha

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
Имам прашање.

Денес изрендав морски ракчиња за рибите. Тоа изренданото го ставив во канче со вода, почекав да се одмрзни и и го дадов. Прашањето ми е дали пред да се дава на рибите, храната треба да се исуши, и дали ќе биде штетно ако тоа изренданото што стои во канче вода да им се даде после...

Offline fis

• Banned
  • Super clen
  • Activity:
    0%
Јас на дискусите им давам телешко срце и ракчиња, сирови без никакви додатоци. Срцето убаво исчистено од лој и вени, исечено на коцки и замрзнато. Вадам дел, го рендам, го оставам во вода да се одмрзне, го перам под млаз вода во цедалка да излезе крвта и им давам да јадат. Исто и со ракчињата. Водата во која се одмрзнувале не ја ставам во аквариум пошто ќе ја замати водата.

Tags:

Users Online Users Online (18)
Members Google (4)
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal