Follow us: [Login or Register] [Login or Register]
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Фала ви многу на сите за пофалбите, забелешките и кармите Ќе се обидам да одговорам на некои од вашите забелешки.Во врска со растенијата и осветлувањето..не планирам да зимам други растенија кои бараат повеќе внимание, планирам да ги чувам овие, но колку што може најдобро и мислам дека убаво може да изгледаат ако убаво се третираат. Поради ова зедов две неонки со таа јачина, а имам и една плава неонка, но уште не сум ја приклучил.Песокот, кога бев во сепарација, го видов од гранулација 1 и 2, тој со 1 ми беше многу ситен, затоа и не го зедов. Мислам дека овие растенија со овој песок ќе немаат проблем, ако видам дека нешто не чини, фала богу дека ќе земам поситен.Камењата...знам дека не е најдобро, ги ставив привремено, а во моментов јас и повеќе луѓе сме во потрага по други камења, поубави, кои ќе направат целина во аквариумот, нормално и со соодветна промена на распоредот на растенијата. Сакам да изгледа што е можно поприродно за трихогастерите.Значи во однос на камењата ќе има промени. Поубави форми, соодветна боја, соодветно наместени и.т.н.Термометарот се обидов да го одлепам од лицето, но не успеав и баталив...ќе пробам пак.Панелот што е до аквариумот не работи, имам обична грејалка што не стои до аквариумот, а прозорецот, знам не треба да стои аквариумот до него, но така одговара просторот.Фис..фала што ги идентификуваше сите растенија.Во врска со двата грејачи, ги имам двата бидејќи со еден температурата не е константна, варива во зависност од температурата во собата..а оваа соба еден џам да се отвори станува крчан ладно за помалку од минута.Уште една на сите благодарам за советите.Е, да, сега за сега прихрани и кислорот не планирам да форсирам, мислам дека овие растенија ќе може добро да изгледаат и живеат и без тие работи..нормално со редовна промена на вода, филтрација и.т.н.
По ново мислам дека не се нарекуваат Trichogaster туку се нарекуваат Trichopodus. Мислам дека бројката е преголема за твојот аквариум. Кога ќе се формира пар, внимавај!
Quote from: DimitarJ on December 25, 2013, 11:14:25 PMПо ново мислам дека не се нарекуваат Trichogaster туку се нарекуваат Trichopodus. Мислам дека бројката е преголема за твојот аквариум. Кога ќе се формира пар, внимавај!Trichopodus или Gourami
Е, да, сега за сега прихрани и кислорот не планирам да форсирам, мислам дека овие растенија ќе може добро да изгледаат и живеат и без тие работи..нормално со редовна промена на вода, филтрација и.т.н.
Jas nema veke sto da sovetuvam vo ovaa tema ,posto gledam baras soveti a ne prifakas ..taka da jas ke se vozdrzam Uste vo prethodnata tema imase mnogu soveti od kolegite sosema na mesto koi ne gi prifati - na primer uste okolu izborot na filterot ,greacot,predlog da go pokries so staklo, polozbata na stakleniot filter , zamena na vozdusnata pumpa ,osvetluvaneto ,termometarot na predno staklo i dr. od (VercinGor,ViktorD,DimitarJ,AngelA,Cvijo,Filip, ....) Istoto se povtoruva i vo ovaa tema ,Site (Filip,Fis,panabrzi,ivica,dimitar,aleksandar,radevski,nacevski,viktor i dr.. ti predlagaat sto da smenis (i sto moras da smenis ) no gledam deka ti imas svoj stav-opravduvanje za istoto ,taka da ... bar jas nema zaludno da lovam bukvi po tastaturava So sreka ponataka