Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Јас сум Зоран од Штип и веќе 2 дена ве читам и собирам информации за мојот аквариум. Аквариумот е во стаклара веќе се лепи, со димензии 60х30х40(висина) 6мм, 70литра, толку ми е просторот. Бидејки имам и порано чувано риби (во кугла), имам набавено но неупотребено грејач и воздушна пумпа од Бугарија па ќе ви закачам слики да ми кажете дали да ги употребам или да набавам нешто по современо, пумпата е со два излаза но ми е сомнителна бидејќи е оригинал бугарска дури ќе морам да го менувам или прекројувам утикачот, нема зазор за да влезе во нашите штеќери. Имам набавено многу убав на лик камен, од матка, а бидејќи е интересен со шуплини ќе набавам уште некој. Барам помош околу подлогата што да ставам дали само кварц или нешто друго. Во план ми е да чувам слатководни рибички, за почеток би чувал некоја гупа ксифо и скалари а потоа ке видеме, секако би сакал да имам малку зеленило во аквариумот, па сакам да ми кажете каде набавам растенија, во мое време имаше една што плива на површината и се размножуваше многу брзо сакам таква и нешто за во подлогата. Сеуште неможам да се одлучам и барам ваша помош околу капакот на акваримот, од каков материјал да го изработам, јас сум во план од стакло но, што читав форуми на [Login or Register] од каде ми кажаа дека и ние во МК имаме сајт и здружение па се префрлив на „КУПУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ ПРОИЗВОДИ„ на тој форум гледам дека многу го форсираат ламинатот и др. материјали од дрво. Околу осветлувањето во двоумење сум помегу класична неонка од 60см 20w, дупла и ЛЕД диоди, која ми е малку поскапа инвестиција бидејќи неонките ги веке имам. Кажете ми отприлика колку би требал ЛЕД да ставам за да биде осветлувањето солидно за билките, мислам на оние ЛЕД што се продаваат како лента на метар. Во врска со филтрацијата сакам да имам надворешен стаклен филтер со 2 или 3 комори но ме страв од преливање, па на горенаведениот форум ми предложија, филтерот да го ставам во самиот акварум со тоа што би можел и греачот да го ставам внатре во филтерот. Мислам дека претерав со пишување, се надевам дека ќе ми помогнете околу мојот аквариум. Поздрав од Штип!!! Незнам дали успешно ќе ги прикачам сликите [Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register]
禪
Author
Topic: Zdravo na site od zoran (Read 7206 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|
Zdravo
Started by Cefopomalio
|
Replies: 9 Views: 1507
|
December 05, 2009, 02:27:26 PM
by Bobi
|
|
zdravo