collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
@Nenad здраво,

да ги разјасниме работите уште на самиот старт и да немаме забуна кај другите за профилот, бидејќи имаме повеќе членови под ова исто или слично име. значи станува збор за профилот: http://forum.mkreef.com/index.php?action=profile;u=1291

ја прочитав твојата порака што ја објави на чатот, но за подобра комуникација отворив тема за твојот проблем со аквариумот, рибите и снаоѓање со форумот.

те молам дискусијата да ја продолжиш во оваа тема бидејќи само на тој начин сите членови и администрацијата полесно ќе може да ја разберaт твојата ситуација и на тој начин полесно ќе можеме да ти помогнеме.

поради тоа, уште еднаш објави го твојот проблем во оваа тема поради автентичноста на пораките.

ПРЕБАРУВАЊЕ НА ФОРУМОТ

скоро сите форум-софтвери нудат одлична можност за пребарување по темите/постовите без да имаш потреба да ги листаш една по една и во тоа е поентата на нивното постоење. освен дискусиите со членовите, форумите нудат одлични можности за пребарување низ нивната историја и наоѓање на одговори/решенија. тоа може да се прави на следниве начини:
  • преку главното мени постои опцијата "Search" и откако ќе се кликне линкот се отвара нова страна на која се гледа поле за внесување на текст или терминот кој ни е потребен. на истата оваа страна под полето за внесување на текстот постои линк кој е именуван како "Advanced search" и според името тоа значи дека станува збор за напредно пребарување. ова напредно пребарување се однесува да се бараат одговори во одделни категории, наслови, постови... тоа значи пребарувањето располага со повеќе опции. откако ќе го внесеш текстот/терминот за пребарување, кликни на копчето "Search".
  • поедноставниот начин на пребарување се наоѓа на горниот десен агол каде исто така се наоѓа текст поле. работата е едноставна. внеси го текстот во полето и кликни "Search"... на крајот погледни ги резултатите од одговорите и процени кој од нив ги задоволува твоите потреби.толку!

се надевам дека горе-доле ти помогнав со снаоѓање на форумот... доколку има уште нешто, слободно пиши... има доста членови кои можат да ти помогнат за полесно да се снајдеш.

поздрав

56048575

Link

Author Topic: [Nenad] проблеми со снаоѓање на форум и аквариум  (Read 2788 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline p

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
  • Country: mk
@Nenad здраво,

да ги разјасниме работите уште на самиот старт и да немаме забуна кај другите за профилот, бидејќи имаме повеќе членови под ова исто или слично име. значи станува збор за профилот: http://forum.mkreef.com/index.php?action=profile;u=1291

ја прочитав твојата порака што ја објави на чатот, но за подобра комуникација отворив тема за твојот проблем со аквариумот, рибите и снаоѓање со форумот.

те молам дискусијата да ја продолжиш во оваа тема бидејќи само на тој начин сите членови и администрацијата полесно ќе може да ја разберaт твојата ситуација и на тој начин полесно ќе можеме да ти помогнеме.

поради тоа, уште еднаш објави го твојот проблем во оваа тема поради автентичноста на пораките.

ПРЕБАРУВАЊЕ НА ФОРУМОТ

скоро сите форум-софтвери нудат одлична можност за пребарување по темите/постовите без да имаш потреба да ги листаш една по една и во тоа е поентата на нивното постоење. освен дискусиите со членовите, форумите нудат одлични можности за пребарување низ нивната историја и наоѓање на одговори/решенија. тоа може да се прави на следниве начини:
  • преку главното мени постои опцијата "Search" и откако ќе се кликне линкот се отвара нова страна на која се гледа поле за внесување на текст или терминот кој ни е потребен. на истата оваа страна под полето за внесување на текстот постои линк кој е именуван како "Advanced search" и според името тоа значи дека станува збор за напредно пребарување. ова напредно пребарување се однесува да се бараат одговори во одделни категории, наслови, постови... тоа значи пребарувањето располага со повеќе опции. откако ќе го внесеш текстот/терминот за пребарување, кликни на копчето "Search".
  • поедноставниот начин на пребарување се наоѓа на горниот десен агол каде исто така се наоѓа текст поле. работата е едноставна. внеси го текстот во полето и кликни "Search"... на крајот погледни ги резултатите од одговорите и процени кој од нив ги задоволува твоите потреби.толку!

се надевам дека горе-доле ти помогнав со снаоѓање на форумот... доколку има уште нешто, слободно пиши... има доста членови кои можат да ти помогнат за полесно да се снајдеш.

поздрав

56048575

Offline viktorr

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
Па тазе ти се купени,остави ги ке се аклиматизираат за некој ден и ке тераат,види и темп.а за мрестилката штом ке се окоти тргни ја и внатре стави некоја тревка да се кријат

Offline Nenad

• Neaktiven
  • *
  • Activity:
    0%
Имам мали, Ксифото ми се породи, е сеа малите ги чувамо само нив во мрестилка..со ситен џигер ги ранам, за колку време ќе ми пркнат асално за да ги стаам со другите риби ? :)

Offline DimitarJ

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
  • Country: 00
    • LID
Vo mrestilka kje rastat posporo odkolu vo akvarium.
Kolkavi se drugite ribi?
Odprilika za eden mesec treba ubavo da prknat. Ama ako ziveat vo ubavi uslovi. Vaka vo mrestilka neznam kolku kje bide uspesno.
Kolku ripcinja ima vo mrestilkata?

Offline viktorr

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
земи шише од 2 литра направи дупки со игла,ке имаат повеке место мрестилките се мали ,јас така правев поранооооо ееее

Offline baxter

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
Nenad po greska stegas Report to moderator ili ima nekoj problem so temata ?
Deka mi stigna na email dvapati report

Offline p

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
!!!!!!
« Reply #6 on: November 17, 2014, 12:54:51 PM »
@Nenad два пати имаш одговорено, но на погрешно место си ги испратил пораките.

Report to moderator се користи доколку сакаш да пријавиш некое мислење/пост кое сметаш дека не е соодветно за темата. на тој начин не можеш да му одговориш јавно на член во темата!

доколку сакаш јавно да одговориш на некој член, тогаш тоа се прави преку Reply копчето.

Offline Nenad

• Neaktiven
  • *
  • Activity:
    0%
Леле луѓе, извинете... ebate beljata ..по грешка место Репли.. него малите од мрестилка ги извадив и ставив една мала кај 7 големи..не ја ни чепнаа..10 минути околу нив се шеташе ништо.. и сите мали ги стаив во аквариумот ..и сеа ги бркаат да ги изедат ама дека ми е со камчиња големи мали и се кријат меѓу нив..белки ќе опстојат.... I hope.. :(

Offline p

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
@Nenad ... нема проблем... се случуваат грешки во кликнување на форумот... тоа е сосема нормално...  :icon_thumright:
Нашата реакција е чисто информативна за да знаеш дека пораките не беа јавно објавени.

второ... ти препорачувам да го претставиш аквариумот како сите други на форумов. на тој начин ќе отвориш дискусија за него и во истата тема ќе добиеш соодветни одговори за секое твое прашање.

во овој момент членовите не се запознаени со твојот аквариум и неговата ситуација. некои работи треба да се претстават и преку слики за полесно разбирање на ситуацијата, а тоа значи дека е многу добро да прикажеш и некоја слика.

ова го препорачувам за членовите полесно да ги разберат условите на твојот аквариум, а во спротивно секогаш ќе недостасуваат информации од твоја страна и со тоа нема да добиеш соодветни одговори... а можно е поголемиот дел од нив да бидат погрешни.

се надевам дека овој совет ќе го прифатиш најдобронамерно и членовите на форумот секогаш се тука да те прочитаат и да се дружат со тебе.

доколку имаш проблем со отварање на нова тема, тогаш објави ги сите најпотребни информации во оваа тема, па ние ќе ти помогнеме со претставувањето.

уште еднаш ти посакувам пријатен престој на форумот...  :happy:

пс - би те замолил правилно да го пополниш профилот. на местото за локација имаш наведено држава (Македонија), наместо името на градот... тоа значи да го внесеш името на градот како што е ситуација кај сите останати... ;)

56048575

Offline Nenad

• Neaktiven
  • *
  • Activity:
    0%

[Login or Register]

[Login or Register]

Луѓе, не знам што е работава... за неполни 10 саати ми умре ксифото машко, и еве гледам моливо женка се спрема...не знам што е работава, ништо не се десило посебно..(ко и секој ден) али многу ми е криво..

Offline DimitarJ

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
  • Country: 00
    • LID
Nenad, ti imas mnogu za citanje.
Pocni od pocetok.

Offline Cvijo

• Mega clen
  • Activity:
    0%
se slagam so Dimitar ...
Nenad, ti imas mnogu za citanje.
Pocni od pocetok.
uf ima mnogu nepotrebni raboti  a od druga strana  nema mnogu potrebni raboti .. 

Offline p

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
во случај ако некој те прекине додека го читаш форумов... еве еден соодветен одговор...  :icon_thumright:

Offline Nenad

• Neaktiven
  • *
  • Activity:
    0%
додека јас почнам да читам, почнаа сите риби да се борат за живот.. не знам што им стана луѓе овие ден и пол лом..сите се на дното, не им се јаде..се влечат по камењата..ми умре ксифото, молито. гледам и другите сите се спремаат. во паника сум кажувајте што може да биде, на неспремно сум фатен, а додека јас читам тоа овие ќе умрат сите.

Offline Cvijo

• Mega clen
  • Activity:
    0%
aj od pocetok!
koga e sformiran-tartuvan akvariumot ?

Offline Cvijo

• Mega clen
  • Activity:
    0%
rado bi ti pomognale ama nemame nikakvi informacii za tvojot akvarium i sto pliva vnatre.
dimenzii,grejac,filter,osvetluvanje,,podloga,pesok,ziteli (koi i kolku),koga e startuvan i uste po nesto.
seto ova  e mnogu vazno isto kolku i eventualni simptomi  uoceni i koga pocnal pomorot .
Ne go znaeme tvoeto iskustvo i kolku dolgo si vo hobivo.
Spored prvite sliki ima mnogu zabeleski od start.Pocnuvajki od prvata - negledam stiropor pod aq.,potoa negledam pesok vo aq. tuku samo krupni kamcinja,nepotrebni skolki .... i uste mnogu dr. raboti.Po seto ova mozam da zaklucam deka si pocetniik.
 .aj da se vratime na pomorot ...
1 dali aq. pomina niz faza na CIKLIRANJE (period od 20-30dena za formiranje na korisna bakterija za bioloska ravnoteza .. )
2.kolku cesto i po kolku im frlas hrana ,posto so vakva podloga tesko mozes da gi sifoniras ostatocite kako i izmitetot koji kacuvaat .... otrovi koi gi trujat
 ribite.
Ako ima nekoi drugi znaci-simptomi ....pisi .

Tags:

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal