collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
Zdravo na site jas sum Stefan i od lani pocnav da mislam za akvarium i ova leto laniram da napravam eden mal akvairum
Za rodenden mi donesoa  3 ribi neon tetra ksifo i gupa i edna kugla mala 3kg vnatre so beli kamenja i edna granka ukras evstacka i ototgas ocnav da razmisluvam za golem akvairum dosega nogu sum baral na net za ribite i dovolno nauciv so toa so go nauvciv doznav deka vo moi uslovi gi macam ribite koristam kamen sto e mnogu steten za ribite vestacka treva sto e isto taka mnogu stetna i mngou dr raboti. Vo kuglata nemam pumpa ja menam vodata na sekoj 7dena a sekj den menam od 20-30% voda  i zal mi e nogu so gi cuvam tibite vo mal prostor i nejkam da mi umrat sepak zivo sustestvo e veke se naviknav sekoe sabajle stanam i davam da jadat menam voda se grizam dosega mi umre 1 riba a toa bese zebra rozeva bese i od togas me fati panika drugite da ne mi umrat i sakam da sostavam eden mal akvairum kade sto moze ribte da ne gi macam i da i bide dovolen proostorot za ziveenje ne sakam da gi trovam so harana so ja davam ama druga vo mojo grad nema ima 30denara kako smoki i 50denra nekoja vitaminska kako cips e dosega so sum cital za akvaristika svativ deka ednostavno nie ribite gi umirame so taa hrana. Ribite gi cuvam veke 1 godina i mnogu mi se interesni i sea planiram da napravam akvairum i i imam nekolku prasanja:
1.kolku litri treba da mi bide akvarimot za da sobere gupi i ksifo ( i drugi zivorotki )
2. kolku ke me kosta toj akvairum so dimeznii  i kakva pumpa rastenija filter da koristam i sto korist imam od cistacite za staklo i onie so gi vikat p kamenja
3. kakvo drvo mzoam da stavam vo akvaroum i so treba da mu naporavam svaram so soelna voda taka razbrav so otcono treba
4. kakov pesok da koristam i kakva hrana da i davam na ribite
So toa ova leto ke pocnam da se zanimavam so akvaristika i stavrno nekoj so moze da mi pomogne okolu toa neka se obrati kaj mene

Link

Author Topic: mislenje za akvarium + pretstavuvanje  (Read 1708 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Stefce L

• Neaktiven
  • *
  • Activity:
    0%
mislenje za akvarium + pretstavuvanje
« on: June 02, 2015, 04:17:37 AM »
Zdravo na site jas sum Stefan i od lani pocnav da mislam za akvarium i ova leto laniram da napravam eden mal akvairum
Za rodenden mi donesoa  3 ribi neon tetra ksifo i gupa i edna kugla mala 3kg vnatre so beli kamenja i edna granka ukras evstacka i ototgas ocnav da razmisluvam za golem akvairum dosega nogu sum baral na net za ribite i dovolno nauciv so toa so go nauvciv doznav deka vo moi uslovi gi macam ribite koristam kamen sto e mnogu steten za ribite vestacka treva sto e isto taka mnogu stetna i mngou dr raboti. Vo kuglata nemam pumpa ja menam vodata na sekoj 7dena a sekj den menam od 20-30% voda  i zal mi e nogu so gi cuvam tibite vo mal prostor i nejkam da mi umrat sepak zivo sustestvo e veke se naviknav sekoe sabajle stanam i davam da jadat menam voda se grizam dosega mi umre 1 riba a toa bese zebra rozeva bese i od togas me fati panika drugite da ne mi umrat i sakam da sostavam eden mal akvairum kade sto moze ribte da ne gi macam i da i bide dovolen proostorot za ziveenje ne sakam da gi trovam so harana so ja davam ama druga vo mojo grad nema ima 30denara kako smoki i 50denra nekoja vitaminska kako cips e dosega so sum cital za akvaristika svativ deka ednostavno nie ribite gi umirame so taa hrana. Ribite gi cuvam veke 1 godina i mnogu mi se interesni i sea planiram da napravam akvairum i i imam nekolku prasanja:
1.kolku litri treba da mi bide akvarimot za da sobere gupi i ksifo ( i drugi zivorotki )
2. kolku ke me kosta toj akvairum so dimeznii  i kakva pumpa rastenija filter da koristam i sto korist imam od cistacite za staklo i onie so gi vikat p kamenja
3. kakvo drvo mzoam da stavam vo akvaroum i so treba da mu naporavam svaram so soelna voda taka razbrav so otcono treba
4. kakov pesok da koristam i kakva hrana da i davam na ribite
So toa ova leto ke pocnam da se zanimavam so akvaristika i stavrno nekoj so moze da mi pomogne okolu toa neka se obrati kaj mene

Offline DimitarJ

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
  • Country: 00
    • LID
Одг: mislenje za akvarium + pretstavuvanje
« Reply #1 on: June 02, 2015, 05:27:53 AM »
 56805 Stefan
Ova e pravoto mesto kade mozes da naucis za se sto te interesira za akvaristikata.
Veruvaj deka odgovori na site tvoi prasanja ima na ovoj forum
Najlesno e sega jas da ti gi napisam odgovorite i ti da se fatis za rabota.
Moj sovet e da go razlistas forumot. Da gi najdes odgovorite na tvoite prasanja.
Potoa da gi razgledas akvariumite na clenovite pa potoa da doneses odluka sto i kako ke pravis.

Gledam si napisal deka si od Skopje, a velis deka vo tvojot grad e slab izborot za hrana. Od kade si?

Offline Stefce L

• Neaktiven
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #2 on: June 02, 2015, 05:43:33 AM »
od radovis sum

Offline Stefce L

• Neaktiven
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #4 on: June 02, 2015, 06:30:52 AM »
a kako se dvizat cenite na akvariumite mi treba mal od 20l+ ? (go razgledav forumot prekrasen e se so mi bese potrebno najdov)

Offline Marjann

• Junior clen
  • **
  • Activity:
    0%
« Reply #5 on: June 02, 2015, 07:11:38 AM »
a kako se dvizat cenite na akvariumite mi treba mal od 20l+ ? (go razgledav forumot prekrasen e se so mi bese potrebno najdov)
За аквариум најубаво е да си отидеш на стаклар и да си порачаш еден по твои мерки  :D
Инаку  56805 на форумов.

Offline Stefce L

• Neaktiven
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #6 on: June 02, 2015, 10:59:54 AM »
e jas sakam da cuvam zivorotki (gupi,moli,ksifo,zebri takvi vidovi so se lesno odgleduvat)  i kolakv e potreben akvarium za niv nejkam da e golem mal/sreden

Tags:

Baram mislenje za filter

Started by nuisance

Replies: 12
Views: 1465
Last post March 05, 2014, 01:26:43 PM
by nuisance
Users Online Users Online (19)
Members Google (2)
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal