Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Купечки: [Login or Register] Димензии: ефективни 75*33*40 (д*ш*в) Литража: околу 100л Филтер: внатрешен, 500л на саат Осветлување: две вградени неонки, спецификација вика 24в, ама мене колку што ми се гледа се од тажни 12в две т-5ки со околу 50цм должина по неонка (не можам да видам убаво зш се во кутија вградени на самиот капак). За спешл ефектс направи сам силиконска лед лента РГБ светилки залепена на капак. Во план е или замена на неонките во капакот со гро лукс или па додавање на две гро лукс неонки на самиот капак. Ќе видам убаво што можам со тој капак да вклопам. Греач: 200в, стар е ама би требало да заврши работа ЦО2: направи сам (шоља и 1/4 шеќер со кафена лажичка сода во млака вода, кафена лажичка квасец исто во млака вода и се заедно во шише 1.5л). За почеток ќе го оставам додека се циклира 24 саати да тече, за понатака не сум сигурен, мислам дека има доволно површинска агитација од филтерот за да нема големи промени во ЦО2 и пХ ноќно време па размислувам и понатаму да работи 24/7... Или па навечер вклучувам воздушна пумпа... Подлога: тетра план најдоле по страните. Врз тетра плант кварц 0,8-1,2мм. На средина покрупен песок 2-3мм. Камења: од Марков Манастир, тестирани со ХЦЛ Растенија: Cryptocoryne Usteriana, Hairgrass (позз Влатко), Ludwigia (мислам...) Риби: Јок во план се 5-6 скалари, јато неонки и мора да вдомиме и една златна рипка, макар што веројатно ќе го ремети песокот многу... Предизвик беше тоа што треба да изгледа убаво од три страни, значи ефективо не смее да има позадина. Само од една страна е блокиран погледот. Ако се фатат убаво растенијата би требало да отскокнува патеката на средина убаво. Тоа е планот, сега за сега осветлувањето е критично. Во подготовка: [Login or Register][Login or Register]Спешл ефектс: [Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register]Полнењето: [Login or Register]Сетапот: [Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register]
禪
Author
Topic: 100l community (Read 7066 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|