Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
После пауза од 20 години, пак почнав да се занимавам со риби во мај годинава. Почнав со едно 10 галонско (37.8 литри) аквариумче. Сега за сега во истото имам само десетина red cherry shrimp, седум corydoras paleatus (4 албино) и еден Ancistrus. Планирам понатаму да го наменам само за ракчињата. По тоа аквариумче земав уште едно исто такво за смешни пари. Од PetSmart ми дадоа без пари 16 мали Convict Cichlids и така сега си ги чувам. Бидејќи се' уште се мали не ставив подлога за да можам да ги хранам повеќе пати и полесно да го чистам аквариумот. Уште немам позадини, ама ќе биде, кога ќе најдам време. Имав 4 Apple Snail во првиот аквариум ама многу ми ја откорнуваа тревата од подлогата, па ги преместив со циклидите. За сега немам проблеми малите палавковци да ги напаѓаат полжавите. Додколку забележам такво нешто, ги враќам назад да си бидат со ракчињата. Купив уште 2х 20 галонски (75.7 литри) аквариуми по многу ефтина цена, па откако ќе најдам ксифо какво што барам, ќе чувам ксифофоруси, 3 corydoras и Ancistrus-от. Во другиот ќе оставам пар од циклидите, а останатите ќе ги раздавам.
禪
Author
Topic: Моите скромни мали аквариумчиња (Read 601 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|