Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
(Temava ako ne e za tuka prefletea) Me interesira ako moze poiskusnite tuka da pomognat. Jas kako i poveketo od vas tuka sto ve zapoznav za podloga staviv treset za cvekinja i pesok nad nego. Toa go pravime za nasite trevi imaat poveke hranlivi materii i poubavo da napreduvaat. Dilemata e dali e toa potrebno ili kako sto vikaat na nekoi forumi od sosednive zemji uste nesme vo 21-ot vek??? "U dvadesetprvom veku kada je moguće sve biljkama potrebne materije odmeriti do mikrogramskih tačnosti, kada je moguće kontrolisati i predvideti ogroman broj hemijskih i bioloških dogadjaja u akvarijumu i kada je ponuda moćnih fertilizera veća nego ikad, stavljati zemju za cveće (materijal čiji vam potpun sastav nikad nije poznat i koji najčešće sadrži previše organika) po meni je , nepotrebno, neozbiljno i u najvećem broju slučajeva veoma rizično"
"Kao sto rece Xxxxxx, u 21. veku dodavati zemlju u akvarijum je isto kao i kad bi stavili pedale na najnoviji Mercedes, za slucaj da neko nema polozen vozacki ispit.
Naravno, ko hoce da eksperimentise moze ali ne preporucujem..."
Dali e ova samo nivno "vozduignata mislenje" ili e taka i vo praksa??? Dali e mozno samo so dodavanje na tecni gjubriva da se dobie istiot efekt kako i so zemja kako podloga?? Daj ako moze ova da go razjasnime donekade.... (Planiram da go renoviram golemiot AQ pa ova bi mi bilo od golema pomos)
禪
Author
Topic: Podloga za Akvarium (Read 8122 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|