Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Resiv da ja vadam haubata na aq koj e visok 56 sm i osvetluvanjeto sto go imav so T8 da go zamenam so metal halogen svetilki.Bidejki bojata na nivniot spektar e sirok i se dvizi od 3500 K do 20,000 K sto e sosema povolno za bilen aq. Nivnata cena ne e tolku golema koga ke se zeme vo obzir deka rabotnot vek e dosta golem i deka ne mora po edna godina da se menjava sto e problem kaj obicnite flurosentni(neonki) sijalisi ,bidejki znaeme tie i natamu ke rabotat ama spektarot na boi im drasticno opaga a nie toa so golo oko ne go primetuvame. Primer za cenata edna 18w aqvarekle Philips cini 300den ana mene mi trbaat takvi minimum 7-8 isto tolku deylights za da imam 1w na 1l voda(aq dolzinata mi e 112 i nemozam da stavam 36w a od 30 mnogu tesko se naogat zatoa tolku po18w) a za sporedba raflektor so metal halogen svetilki od 240w komplet so trafo i starter e nekade okolu 3000-3800 den.Pa bi skal da se konsultiram so vas : dali moze za mojot aq da se upotrbi ovie svetilki i ako moze dali eden od 240w ili dve po 150w ili po 70w,na koja visina nad vodata se stavaat. Pa toa bi bilo se pa povelete na komentari i soveti .
禪
Author
Topic: METAL HALID LIGHTS MH HQI (Read 5931 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|