Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Akvaristikata ja sakam od dete, pa preku ribolov do pred 2 godini koga gi formirav prvite dva akvariumi. Na 21 Mart ovie dva bea rastureni i od niv se formira ovaj koj go pretstavuvam ovde: Data na formiranje: 21 Mart 2009 Ime: Prolet Димензии(Големина на аквариумот, и дебелина на стаклото): 85 x 50 x 35 8 mm Литража(Волумен): 148 l (110 l) Карактеристики на водата(Температура, pH, kH, gH): 26C, / , / , / ; Филтрација: Aquael 150 kanister Осветлување: 1 x sssylvania Gro, 9 x t8 daylight 765, 1 x volframova 40w Подлога:supstrat za cvekinja 5cm, glina 2cm, mreza, 2 cm siten pesok, 2cm krupen pesok; Декорација: kamcinja crni 2-5 cm, drvo 30-tina cm; Растенија: Anubias barteri var. nana "petite", Anubias barteri var. nana "marble", Echinodorus species, Cabomba Caroliniana, Cabomba Furcata, Eleocharis acicularis, Alternanthera reneckii, Bacopa species, Cryptocoryne species, Valisneria species, Hygrophila difformis, Higrophila polisperma species, Lemna Minor, Ludwigia species, Egeria Densa, Hygrophila corymbosa, Nymphea brown, Ophiopogoton japonica, Vesicularia Dubyana, Rotala species,Monosolenium Tenerum, Microsorum Pteropus "Windelow", Subulata. Риби: Corydoras x 6 Ancistrus x 6 Botia macracanta x 6 Glass tetra (Moenkhausia oligolepis) x 5 Gyrinocheilus aymonieri - golden x 1 Gyrinocheilus aymonieri x 1 Pristella Tetra x 10 Paracheirodon innesi x 35 Bentosi Tetra x 2 Betta x 1 Otocinclus vittatus x 1 Killi fish (Fundulopanchax gardneri) x 2 Останато: Apple snail (zolt) x 5 Gjubrivo : Rastol, Fe, DIY CO2, promena na voda 30% na dve nedeli. Site komentari i kritiki se dobredojdeni zal mi esto slikite se vakvi, na Dedo Mraz mojot nov digitalec mu ispadnal nad Germanija pa veti dogodina ke se isplatime hehehe ,na Dedo Mraz nema lutenje Ke zemam od nekoj pokvaliteten i ke novi. [Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register]...a eve gi starite dva od koi e formiran ovaj... [Login or Register][Login or Register]POZDRAV [edited name=jufka date=1240756731][/edited]
禪
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » Go Down
Author
Topic: Aquatica Aquarium "Prolet" (Read 16712 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » Go Up
Tags:
|