Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
За развитието на растенията са нужни светлина, торове и въглероден диоксид. Готовите системи обикновено са скъпи. Предлагам снимки на система за CO2 с подръчни средства. Необходими материали: С бормашина пробиваме капачката на шишето. Свредлото трябва да е с размер, малко по-голям от диаметъра на накрайника на системата. [Login or Register]Напъхваме маркучето в отвора и го затискаме с накрайника от системата. Ако е нужно, използваме клещи. [Login or Register] [Login or Register]Наливаме бутилката с гореща вода до 2/3 от обема и. За 2 литра слагаме 250г захар. [Login or Register] Ако нямаме пластмасова фуния, можем да използваме навит лист хартия. След като сложим захарта, раздрусваме шишето докато се разтвори. Вземаме суха мая. Може да се ползва всякаква. Има турска, немска - всички вършат работа. Аз ползвах мая на Д-р. Йоткер. Количеството е равна чаена лъжичка за 2 литра смес. [Login or Register] Изсипваме я в чаша с хладка вода и бъркаме до пълното и разтваряне. [Login or Register]След това я изсипваме в бутилката и отново раздрусваме до равномерно смесване. Затваряме шишето с капачката и го включваме към реактор в аквариума. За реактор може да се използва вътрешния филтър, обикновено камъче за въздух или някакъв специализиран. Аз включвам моята система към вътрешния ми филтър. [Login or Register]Реакцията започва след около 2-3 часа, в зависимост от температурата на водата и на околната среда. Сместа трае средно между 15 и 30 дни в зависимост от количеството/пропорциите мая и захар. Може да провбате различни количества мая и захар. Колкото повече мая сложите, толкова по-бурна реакция ще има. Съответно - повече CO2, но по-бързо ще свърши. Повече захар - по-продължително време ще работи генераторът. Предупреждение: Внимавайте да не влезе от сместа във водата в аквариума! Ще се наложи изваждане на растения и оборудване. Трябва да се измие всичко и да се презапусне отново. Чувствителните риби може да умрат а също и някои растения. Оригиналната статия е [Login or Register]. [edited name=NO CARRIER date=1244020375][/edited]
禪
Author
Topic: Направи си сам система за СО2 (Read 7839 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|