collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

One Night Stands Await: Meet Local Women in Your Town by URAN2
[December 04, 2024, 10:01:13 AM]

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
Deneska oficijalno se otkazuvam od ciklidarstvo i opsto od akvaristikata.Po povtoruvanje na skapocenata greska sto ja napraviv negde pred okolu 2 godini(pukanje na visokolitrazen akvarium) sve mi dojde preku taseta.Pukna mojot 400 litarski malawi mbuna akvarium.Ne deka napravi steta posto go primetiv na vreme ali ednostavno mi gi skina zivcite.Akvariumot bese prepoln so ciklidi koi voopsto gi nema vo mk i mi trebase dolgo vreme i pari da gi soberam.80% od niv samo sto stanaa maticni pa pocnaa so mrestovi i se desi sto se desi.Povtorno da minuvam niz octozini tretmani cikliranja i dr sranja vise nemam sili. :'( :'(  eve i fotka od toa kakov bese akvariumot.

[Login or Register]

Link

Author Topic: I p Mater i akvaristika i se.  (Read 2251 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline zorans83

• Super clen
  • Activity:
    0%
    • cichlidsmk.com
I p Mater i akvaristika i se.
« on: June 03, 2009, 11:12:57 AM »
Deneska oficijalno se otkazuvam od ciklidarstvo i opsto od akvaristikata.Po povtoruvanje na skapocenata greska sto ja napraviv negde pred okolu 2 godini(pukanje na visokolitrazen akvarium) sve mi dojde preku taseta.Pukna mojot 400 litarski malawi mbuna akvarium.Ne deka napravi steta posto go primetiv na vreme ali ednostavno mi gi skina zivcite.Akvariumot bese prepoln so ciklidi koi voopsto gi nema vo mk i mi trebase dolgo vreme i pari da gi soberam.80% od niv samo sto stanaa maticni pa pocnaa so mrestovi i se desi sto se desi.Povtorno da minuvam niz octozini tretmani cikliranja i dr sranja vise nemam sili. :'( :'(  eve i fotka od toa kakov bese akvariumot.

[Login or Register]
« Last Edit: June 03, 2009, 11:15:15 AM by ПРЧО »

Offline ПРЧО

• V I P
  • aquamaniac
  • *
  • Activity:
    0%
Re: I p Mater i akvaristika i se.
« Reply #1 on: June 03, 2009, 11:16:22 AM »
kako bre? koi dimenzii imase, debelina na staklo ? akvariumot bil preubav . ne se otkazuvaj, ke se sredi poleka  :yes:

Offline zorans83

• Super clen
  • Activity:
    0%
    • cichlidsmk.com
« Reply #2 on: June 03, 2009, 11:22:15 AM »
Akvariumot bese 140 50 55 s0 10 staklo  dnoto i pojacuvanjata i gore i dole bea so 12mm staklo.Postoljeto bese idealno 40 40 profili so 6 nogarki garantirano da izdrzi 4 tona.Prco fala ti druze ali vise nemozam.Zabegav premnogu so ova hobi i mislam deka i najdobro vaka.Ke ima naskoro vo oglasi eden kup oprema i akvariumi na prodazba.Ribite najmnogu gi zalam :'(

Offline nenad66

• SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #3 on: June 03, 2009, 11:23:45 AM »
Aj ne se sekiraj. znam kako ti e ,ke bide gsdzz A koja ti e kapitalnata greska za pukanje po "vtor pat" kazuvaj , i detali  hgfgd
« Last Edit: June 03, 2009, 11:24:17 AM by nenad66 »
se ke bide samo na cosiot brada nema da mu nikne

Offline zorans83

• Super clen
  • Activity:
    0%
    • cichlidsmk.com
« Reply #4 on: June 03, 2009, 11:27:15 AM »
Greskata bese ??? poima nemam.Pukna zadnoto staklo.Na prviot 300 litarskiot pukna dnoto.Zatoa na ovoj dnoto go napraviv od 12mm.Toj mi bese posleden akvarium sto mi go lepel nekoj drug.Ponovite akvariumi sam gi lepev okolu dnoto i profi se zalepeni.ali ni ovoj ne bese loso zalepen.Ako imase nekoja greska ocekuvav na dnoto najmnogu da se odrazi.

Offline ПРЧО

• V I P
  • aquamaniac
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #5 on: June 03, 2009, 11:27:34 AM »
toa i ja sakav da cujam , zanci debelinata na stakloto e OK, sve e super, od mislis deka se sluci ?

dodusa i na nene taka mu pukna na zadnoto staklo, ama samo mu stavi parce vrz nego i se svrsi rabotata. abe cekaj nemoj odma se otkazuvam, toa e najlesno. i za sto si cital i ucel niz ovie godini, da se otkazes ? nemoj molim te, ke mu stavis parce i gotovo i taka i taka imas pozadina, nema da se gleda i zavrsena rabota, ajde majkata samo hrabro  gsdzz

« Last Edit: June 03, 2009, 11:30:57 AM by ПРЧО »

Offline nenad66

• SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #6 on: June 03, 2009, 11:32:24 AM »
 :yes: :yes: IMAS  AKO NISTO DRUGO  MORALNA PODRSKA OD NAS 3dclin
se ke bide samo na cosiot brada nema da mu nikne

Offline Fatal Error

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
« Reply #7 on: June 03, 2009, 11:33:20 AM »
Bas zalno e ova a super si bese akvariumov  da ne imalo nekoj potres bidejki  kaj sto ti e akvariumov e kako da kazam prometno mesto

a i ne zaebavaj ti ke se otkazuvas od akvaristika ajde ke go sredis i ovoj i ke napravis i uste mnogu drugi akvariumi  ne se otkazuvas ti taka lesno  

Offline zorans83

• Super clen
  • Activity:
    0%
    • cichlidsmk.com
« Reply #8 on: June 03, 2009, 11:35:26 AM »
Pozadinata ja iskrsiv. :'( Ako voopsto go startuvam pak ke bide odlepen celiot pa pak zalepen odnovo  i prodaden, a na negovo mesto ke dojde 550 litarski.Ali nemam zivci i sili veke.Ne za akvariumot i negovoto lepenje tuku za ribite.Premnogu mrcvarenja.Edvaj gi opraviv i pustiv na prav pat i sea pak odnovo maltretiranje :(

Offline Uran

• BigUran - Osnivac
  • SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #9 on: June 03, 2009, 11:38:04 AM »
Zoran steta druze i stvarno maka golema, no ne se predavaj, ke se sredi sve.

E sega ne da solam pamet no 100 pati kazav so 10 mm staklo se pravi DO 5ocm nitu eden mm povisoko i posiroko, stavaj ti  kolku sakas pojacuvanja, ne pomaga!! Ova neka sluzi kako primer za drugite koi sakaat da zastedat na nesto sto ne se stedi.

Offline zorans83

• Super clen
  • Activity:
    0%
    • cichlidsmk.com
« Reply #10 on: June 03, 2009, 11:45:27 AM »
admin akvariumot bese 49 cm poln
Do sega toa sto sum go cita me naucilo deka taja visina ne e problem.Normalno dokolku akvariumot e zalepen kako treba.Koga go zemav akvariumot na zadnata strana imase nekolku grebanici edna od koi bese dlaboka.Utre ke proveram dali bas tamu puknalo.A inaku na zadnata strana po zadnoto pojacuvanje imav top filter kojsto sigurno tezi okolu 5-10 kila.Ali toa ne bi pravelo problem posto takov filter funkcionira na preku 200 akvariumi koi dobro gi poznavam i nikogas ne napravil problem na zadnoto staklo.hmm

Offline Uran

• BigUran - Osnivac
  • SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #11 on: June 03, 2009, 11:50:05 AM »
Abe Zoki, znaes ti ona starata ...koj se izgorel na mleko i na mactenica duva?? E sega jas ke ti kazam sto se sluci kaj mene. 10mm flot staklo akvarium 100x40 sirina 50 visina, so pojacuvanja i PUKA, sam od sebe. Zato i go velam toa sto go rekov pogore. Ostaj ti sto si videl 100 akvariumi, rizikot sekogas e tuka. A za filter NAD nego ne se sekiraj, taka stakloto trpi i 100 kila na kant.

Kako i da e, ajde fati i sredi akvariumot, ako ti treba pomosen kazi da ti dam eden metarski dur da se sredis. Ne e lesno otkazuvanje od ova zaraza, da bese lesno jas ke se otkazev pred 30 godini.

Offline ADZI

• aquamaniac
  • Activity:
    0%
« Reply #12 on: June 03, 2009, 12:01:40 PM »
Ubavo vikam jas brusenje...

Mi zborite jaca maca sv. gaca, 10mm drzi i 720 litra bez problem i 2 tona bez problem..

Uzivaj, novo staklo odsrtana koga ke go vidis ZELENO da bide, pred tebe da go secat i na plocata 4m na 2,70m okrugol crn pecat da ima.

se drugo e p dim i macji kasalj.

Aj imas vreme, ne se otkazuvaj uzivaj.. inace i kaj mene 50na50na50 10mm flot pukna skroz. ni grebanicani nisto.. zatoa vikam, novo staklo pred tebe tabla i zimaj kolku sakas  gsdzz

Offline zorans83

• Super clen
  • Activity:
    0%
    • cichlidsmk.com
« Reply #13 on: June 03, 2009, 12:09:11 PM »
Fala na ponudata za akvariumot admin.Deneska odkako go isprazniv akvariumot i gi prefrliv ribite vo 160 litarski  koj inaku i onaka bese prepoln se nafativ da go zalepam akvariumot sto go planirav za ponatamu.Ovoj e 140 40 55 cm .Stakloto e isto novo kako i na prviot.Kupeno od vamasko.Ovoj go zalepiv so stranite okolu dnoto.Do utre bi trebalo da e suv ali ke cekam do zadutre pa ako ne u nego se ke prefrlam.Ili toa ili ke pocnat oglasi od tipot prodavam se i svasta...

Offline jufka

• aquamaniac
  • Activity:
    0%
« Reply #14 on: June 03, 2009, 12:32:48 PM »
Ајде не се откажувај. И мене ми пукна пред една недела па сега поубав ке ми испадне gsdzz

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #15 on: June 03, 2009, 02:16:39 PM »
Strasna rabota Zoki ova e megju najlosite nesta sto moze da mu se slucat na eden akvarist.Da si go udrel i da znaes od sto e i ne e tolku strasno ama vaka samo od sebe da pukne e navistina obeshrabruvacki.Iskreno se nadevam deka ke soberes sili i nervi da prodolzis.Ako mozeme da pomogneme na bilo kakov nacin bidi sloboden da pobaras pomos.Jas zatoa rekov deka nema apsolutna sigurnost so stakloto i ako pravite golemi akvariumi pravete akril stvarno e tripati poskap ama neunistliv e.Prespij pred da doneses bilo kakva golema odluka.Site sme so tebe.

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #16 on: June 03, 2009, 02:19:13 PM »
E da zaboraviv i proveri da ne ti pravi nekoj diverzii.Jas znam za edna zena sto mu stavase na mazot po nekolku kapki sjaj vo akvarium za da mu umiraat ribite i da se otkaze.

Offline Aleksandar B

• Global Moderator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #17 on: June 03, 2009, 02:23:29 PM »
E da zaboraviv i proveri da ne ti pravi nekoj diverzii.Jas znam za edna zena sto mu stavase na mazot po nekolku kapki sjaj vo akvarium za da mu umiraat ribite i da se otkaze.
gsdxxvzzz
Ne mi se veruva ...

Offline zorans83

• Super clen
  • Activity:
    0%
    • cichlidsmk.com
« Reply #18 on: June 03, 2009, 03:52:00 PM »
Ivica akvariumot bese vo hodnik smesten.Nonstop pominuvaat lugje tamu posto hodnikot vodi do rabotilnica kade sto rabotat lugje.Mozno e nekoj da go cuknal pa toj da se zanisal posto postoljeto ne e ankerisano za zid lesno moze da se zanisa.Ali sto znam.Koa go napolniv prvpat mu napraviv strasen stress test, go tresev ko lud.Duri i voda iskacase odnego, i izdrza.Da go cuknal so nesto ostro nemase zadnoto staklo da cvikne tuku prednoto.Tatkomi nesto kenjal odsabajle deka ke mi gi isfrli site akvariumi (mid life crises ) ali neveruvam deka bi se osmelil nesto takvo da napravi.Sepak negov e parhetot :)
Seuste se mislam sto da pravam.Eve dva saat fati i seuste nemozam da donesam odluka dali da rasprodadam se i da probam so ova hobi nekade u penzija ako uopste pamtam do togas so e toa akvaristika :)Veke neznam na sto da se oslonam.Tocno e toa deka probuvav da zastedam na debelina na staklo megjutoa sepak ovoj akvarium me kostase vise od 100 evra sto i ne e malce posto dnoto mu e praveno od 12ka.Vo plan mi bese uste eden double decker so gore 160 60 55 i dole 150 55 55.Ali posle ova veke neznam.Nemam ni mesto kaj da gi stavam.Mestovo posle ovaja poplava ke bide neiskoristlivo Posto ke natece epten parhetot tesko ke bide za niveliranje.Ako ima nekoj podrum da pozajmi :) dobro ke mi dojde.

Offline petreski t.

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #19 on: June 04, 2009, 03:28:20 AM »
ufff goolema steta gsdzxxvzzz preubav akvarium obidi se da prodolzis so akvaristika  gsdzz

Tags:

Users Online Users Online (80)
Members Google
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2025, SimplePortal