Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Тук искам да опиша в снимков материал една проста рецепта за приготвяне на кайма за дискуси. Продуктите не са много и се намират лесно в магазините, но във вариантите им може да се експериментира с различни зеленчуци чушка, моркови, спирулина, спанак, коприва/, като съотношението винаги е в полза на рибата и сърцето, което да не надвишава 20% от общия продукт. Също така могат да се използват миди, скариди, калмари и др. морски дарове. Продукти 1кг.- виж надолу за примерни рецепти1. Телешко сърце 2. Рибно филе/мерлуза, хек, бяла риба/ - филето трябва да е обезводнено за да не разкашква храната. 3. Раци 4. Храна за риби на люспи/tetra pro colour, tеtrа spirulina/ 5. 4 скилидки чесън 6. 50 гр. желатин, 10 гр. натриев глутамат/една чаена лажичка/, 4 яйчени жълтъка/сварени/ Обработка на продуктите - смилане, смесване, пасиране Сместа се смесва с желатина и се поставя за 2 часа във фризера. Желира са по стандартния начин - желатина набъбва във вода, след което се нагрява и се сипва в каймата. Готовата кайма се замразява на порции или се смила отново за по-голямо удобства при хранене. Тази храна е натурална, без оцветител. За подобряване на червения цвят може да се използва astaxantin 5гр. на килограм или неговия аналог cantaxantina/carolif/ в дозировка от 1 до 5гр. килограм.
禪
Author
Topic: Домашна храна за дискуси! (Read 2307 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|