Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Специалитет от Чичо ДжонПродукти за 2 броя: 1. 250 грама кайма 2. 1 средно голяма глава лук 3. 1 средно голяма глава картоф 4. маслини, грах, мариновани печурки, кисела краставичка, кисела червена чушка, кисел морков, магданоз, горчица, олио, сол Техника на пригатвяне: Всички продукти се нарязват на тънки и дълги ивици. /да не се бърка с Ивица aka Jufka / Отрязваме си парче фолио 30х30 см. и го поставяме върху една чиния - за по-лесно сглобяване на цялата вкусна конструкция. Намазваме фолиото с мазнина и поставяме половината от нарязаният лук равномерно. От каймата която предварително сме овкусили и подправили по собствено желание правим две големи елипсовидни кюфтета с дебелина 1-1.5 см. Поставяме кюфтето върху лука и намазваме от горната страна тънък слой горчица. Останалите продукти аранжираме върху кюфтето в зависимост от настроението в което сме . Накрая заливаме с 20-30 гр червено вино и бодваме магданоза. Посоляваме леко и завиваме фолиото във формата на бонбон. Пече се за около 45 мин при 300 градуса. Техника на употреба: Задължително се консумира с качествено червено вино! Авторски права: Ако някой се осмели да приготви този специалитет - задължително да постне снимка с крайният продукт!
禪
Author
Topic: Aqua кујна (Read 1634 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|