collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
Bev kaj eden prijatel i mi rece deka reagira rizlata od stovariste so vodata...rizlata e bela po boja.Ajde sega pomagajte dobri luge da ne ja zaebam rabotata. ghgfrfnz

Link

Author Topic: Pocetok so DISKUSI!  (Read 14990 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jb007

• Mega clen
  • Activity:
    0%
Pocetok so DISKUSI!
« on: July 07, 2009, 03:20:54 PM »
Bev kaj eden prijatel i mi rece deka reagira rizlata od stovariste so vodata...rizlata e bela po boja.Ajde sega pomagajte dobri luge da ne ja zaebam rabotata. ghgfrfnz
« Last Edit: July 10, 2009, 09:57:20 AM by Admin »
Podobro e da zivis 100 godini kako car, odkloku 7 dena kako prosjak :)

Offline nene

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
Re: imam rizla za podloga na diskus!!!!!!!!!!!!!!1
« Reply #1 on: July 07, 2009, 03:26:32 PM »
a koj e toj prijatel go ima li na forumot  :laugh: jea

Offline nenad66

• SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #2 on: July 07, 2009, 03:37:59 PM »
Probaj ja rizlata so solna kiselina,ako vrie ne e dobra  :nono:
se ke bide samo na cosiot brada nema da mu nikne

Offline jb007

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #3 on: July 07, 2009, 03:52:27 PM »
ej nene brat, eve pocna sas maltretiranje, jutre izgleda me ceka golem dn, ke idu prvo do filter stanicu da vidu sto ke napravu tamo, a ako ne solna kiselina u dzep i u reku ke trazu pesak sto odgovara gsd naebaja sam gu ghgfrfnz

Offline jufka

• aquamaniac
  • Activity:
    0%
« Reply #4 on: July 07, 2009, 03:54:44 PM »
Ako e kako sto vikas bela rizla sigurno reagira so kiselina i necini za u  gsdzcxxvzzz

Offline jb007

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #5 on: July 07, 2009, 03:58:31 PM »
se zafrknav izgleda, samo da mi prezivi diskusot do utre, ke se izmaltretiram i ja i ribceto, ali toa e... ke trazam drugo care, nabavi akvarium za da gi stavu ribe od ednoga drugara.. a za sve drugo ke se vidi jutre pa ke pisu sto sam napravija, valjda ke iskoci se na dobro lkjikl

Offline jb007

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #6 on: July 08, 2009, 12:09:08 AM »
Ја пробав ризлата да видам дали реагира на HCl, и може нема да ви се верува ама реагира hgfg, ајде ке ви пишу кд ке биде све готово, ако искоци све како што треба. :wave:

Offline nenad66

• SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #7 on: July 08, 2009, 03:25:59 AM »
Ako reagira,nemaoj da ja stavas ni pod razno  :no: :nono:

Offline ПРЧО

• V I P
  • aquamaniac
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #8 on: July 08, 2009, 03:48:28 AM »
epa stom e rizla vo prasanje bas ni se veruva deka reagira  :D

Offline jb007

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #9 on: July 08, 2009, 11:35:31 AM »
nemoga da zemu od filter stanicu, poeba me tj cuvar... zamisli zema mi ga broj i kaza ako moze ke mi zeme i slepac mi se javlja vika mi 500 denara...ne gu zimam be brat ne davam za pesak tolko pare pa sto saka neka e...gledam deka diskus e bolje nego sto bese pred toj... pliva si ede si pomalce..abe braka pa kolko moze da reagira kamen u vodu, treba mi 1000 godine da se stopi...ke mu manjam pocesto vodu dok ne ga resu problem...ke vidu joste preko ednoga decka sto raboti tamo, pa ako ne biva toj mu e....

Umreja li mu e na nekoga diskus od RIZLU? I na sto delue rizla na pH ili na sto? pozdrav<diclass="msgbox">Noilesuploaded!</di>

Offline jb007

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #10 on: July 08, 2009, 11:40:53 AM »
Od sto se pravi rizla znae li nekoj, jas mislam od bel kamen hgfgd<diclass="msgbox">Noilesuploaded!</di>

Offline jufka

• aquamaniac
  • Activity:
    0%
« Reply #11 on: July 08, 2009, 11:41:55 AM »
nemoga da zemu od filter stanicu, poeba me tj cuvar... zamisli zema mi ga broj i kaza ako moze ke mi zeme i slepac mi se javlja vika mi 500 denara...ne gu zimam be brat ne davam za pesak tolko pare pa sto saka neka e...gledam deka diskus e bolje nego sto bese pred toj... pliva si ede si pomalce..abe braka pa kolko moze da reagira kamen u vodu, treba mi 1000 godine da se stopi...ke mu manjam pocesto vodu dok ne ga resu problem...ke vidu joste preko ednoga decka sto raboti tamo, pa ako ne biva toj mu e....

Umreja li mu e na nekoga diskus od RIZLU? I na sto delue rizla na pH ili na sto? pozdrav<diclass="msgbox">Noilesuploaded!</di>

mkreef.com ne odgovara za posledicite vo tvojot akvarium boske boske boske

Offline ПРЧО

• V I P
  • aquamaniac
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #12 on: July 08, 2009, 11:48:15 AM »
da ne me svatis pogresno, ne ti se pravam pameten,ama si trebal ubavo da procitas za diskusot , pa togas da zemes da cuvas. znam kako tie site sme go prosle toa. milion prasanja te macat.  ghgf ali poleka ke gi resime.

sega vaka, rizlata sodrzi prosto kazano kalcium koj deluva stvrdnuvacki na vodata odnosno na nejzinata KH vrednost a so toa i na GH, DGH , kako sakas.

so tri zbora kazano NE JA BIVA , vadi ja pod itno. bolje da nema nikakva podloga nego rizla, zasto diskusot saka meka i kisela voda ,a ti go sikas vo tvrda alkalna. znaci ne ide nikako.

a 500 den ne e nisto za dzak kvarc, nekade kosta mnogu povise. zatoa javi mu se na covekot i zemi si go. kvarcot e inerten i ne reagira na nikakov nacin so vodata, pa so toa od taa strana ke si siguren deka ke nemas problemi.
ja licno sum imal i obicen pesok, i crna rizla (koja ima sosema razlicen sostav od belata , ama pak ne e najdobar izbor) ali od kvarcot sun najzadovolen.

a so postalno menjanje na voda nisto ne resavas vo toj pogled. toa se pravi za drugi raboti, za namaluvanje na NITRATITE - ako nema koj drug da gi lapka ( od koj del na kumanovo si? si merel li nekogas tvrdina na tvojata cesmovaca?)

popoleka samo i ke bide sve vo red, pozdrav  gsdzz

Offline nenad66

• SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #13 on: July 08, 2009, 03:36:00 PM »
da ne me svatis pogresno, ne ti se pravam pameten,ama si trebal ubavo da procitas za diskusot , pa togas da zemes da cuvas. znam kako tie site sme go prosle toa. milion prasanja te macat.  ghgf ali poleka ke gi resime.

sega vaka, rizlata sodrzi prosto kazano kalcium koj deluva stvrdnuvacki na vodata odnosno na nejzinata KH vrednost a so toa i na GH, DGH , kako sakas.

so tri zbora kazano NE JA BIVA , vadi ja pod itno. bolje da nema nikakva podloga nego rizla, zasto diskusot saka meka i kisela voda ,a ti go sikas vo tvrda alkalna. znaci ne ide nikako.

a 500 den ne e nisto za dzak kvarc, nekade kosta mnogu povise. zatoa javi mu se na covekot i zemi si go. kvarcot e inerten i ne reagira na nikakov nacin so vodata, pa so toa od taa strana ke si siguren deka ke nemas problemi.
ja licno sum imal i obicen pesok, i crna rizla (koja ima sosema razlicen sostav od belata , ama pak ne e najdobar izbor) ali od kvarcot sun najzadovolen.

a so postalno menjanje na voda nisto ne resavas vo toj pogled. toa se pravi za drugi raboti, za namaluvanje na NITRATITE - ako nema koj drug da gi lapka ( od koj del na kumanovo si? si merel li nekogas tvrdina na tvojata cesmovaca?)

popoleka samo i ke bide sve vo red, pozdrav  gsdzz

:yes:

Offline jb007

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #14 on: July 08, 2009, 11:38:23 PM »
Brat, ja pred da zemu diskus edn mesec sam citaja sto kako treba, ali ni na kraj pamet deka rizla reagira na HCL, a akvariumot bas pocna dobro da si raboti, taman mu vospostaviv nekoja ramnoteza i ono se pak odpocetok..ajde ke ve poslusam i ke najdam kvarcen pesok vo najskoro vreme...fala na sovetite.

Offline jb007

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #15 on: July 09, 2009, 05:36:22 AM »
Za diskusi nikogas dovolno znaenje...toa ti e, ajde se nadevam deka na kraj se ke iskoci kako sto treba....ke dadam maksimum, sega se rastrcav da najdam kvarcen pesok, malku slabo odi ali za den dva ke nejdam....do togas zemav akvarium 30tina litri ne znam dali da go stvam diskusot uste sega vo toj akvarium, da ne e mal, da ne si napravam dopolnitelni problemi????? gsd hgfgd,

Offline jufka

• aquamaniac
  • Activity:
    0%
« Reply #16 on: July 09, 2009, 06:49:24 AM »
Za eden diskus e dovolno od 40-50 litra voda mislim, a ako najdes pesok nabrzo nema da imas problem. Taka da ke si ja zemes vodata od akvariumot ke ja trgnes na strana i ke ja vratis pak koga ke go stavas pesokot, za da nemas problemi so ribata vo neisciklirana voda gsdzz

iron man

• Guest
« Reply #17 on: July 09, 2009, 07:05:27 AM »
Abe si citaja ama izglea ne si docitaja he he he  blee.Ne e poentata da citas tuku da citas i nesto da naucis rizlata se pravi od varovnik to  est od  mermer, se prai u banjani se prai u prilep taka da odma vadi toa rizlata sem ako ne cuvas nekoj afrikanski ciklidi sto sakaat tvrda voda.Kvarcot e silikat koj e idealen za ribi sto ziveat vo meka voda taka da zemisi go kvarco9t sto si go taksal za 500 denari posto za bez pari nema nisto.

Offline jb007

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #18 on: July 09, 2009, 07:28:03 AM »
ok sefe, samo ne se pravu pametan...pocetnik u cuvanje na diskusi toj e problem, ajde nema veze ke trazu resenje, a diskus e dobar nema nekoi simptomi na bolest...duri i si igra so vozdusnata pumpa...ali jas sakam da zemam uste dva tri komada ponataka, pa ne bi sakal da imam pomor na ribi, ako reagira rizlata sekoj den vodata e potvrda i potvrda, taka da za podlogata cista 0 imam, ali imam moznost da se ispravam, za vo idnina happyy, sekoj dobronameren sovet e dobredojden. hgfgdfd

Offline nenad66

• SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #19 on: July 09, 2009, 07:44:51 AM »
ok sefe, samo ne se pravu pametan...pocetnik u cuvanje na diskusi toj e problem, ajde nema veze ke trazu resenje, a diskus e dobar nema nekoi simptomi na bolest...duri i si igra so vozdusnata pumpa...ali jas sakam da zemam uste dva tri komada ponataka, pa ne bi sakal da imam pomor na ribi, ako reagira rizlata sekoj den vodata e potvrda i potvrda, taka da za podlogata cista 0 imam, ali imam moznost da se ispravam, za vo idnina happyy, sekoj dobronameren sovet e dobredojden. hgfgdfd
Davanje na sovet ne e pravenje na "pameten"   kick deka si pocetnik dobro e da prasas ama ti veke si stavil pa prasuvas,sega za kratko vreme ke dobies  voda "TECEN BETON"Poslusaj gi sovetite ako sakas ,ako ne togas tvoj akvarium i tvoi ribi,i sekako tvoja rabota.Site tuka se potrudija da ti ukazat,za greskata,dobronamerno sekako,a malata sega nemoj vednas da ja vrtis na kavga,tuka taka funkcionirame,drugarski i prijatelski ghgf

Tags:

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal