Follow us: [Login or Register] [Login or Register]
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
nemoga da zemu od filter stanicu, poeba me tj cuvar... zamisli zema mi ga broj i kaza ako moze ke mi zeme i slepac mi se javlja vika mi 500 denara...ne gu zimam be brat ne davam za pesak tolko pare pa sto saka neka e...gledam deka diskus e bolje nego sto bese pred toj... pliva si ede si pomalce..abe braka pa kolko moze da reagira kamen u vodu, treba mi 1000 godine da se stopi...ke mu manjam pocesto vodu dok ne ga resu problem...ke vidu joste preko ednoga decka sto raboti tamo, pa ako ne biva toj mu e....Umreja li mu e na nekoga diskus od RIZLU? I na sto delue rizla na pH ili na sto? pozdrav<diclass="msgbox">Noilesuploaded!</di>
da ne me svatis pogresno, ne ti se pravam pameten,ama si trebal ubavo da procitas za diskusot , pa togas da zemes da cuvas. znam kako tie site sme go prosle toa. milion prasanja te macat. ali poleka ke gi resime. sega vaka, rizlata sodrzi prosto kazano kalcium koj deluva stvrdnuvacki na vodata odnosno na nejzinata KH vrednost a so toa i na GH, DGH , kako sakas.so tri zbora kazano NE JA BIVA , vadi ja pod itno. bolje da nema nikakva podloga nego rizla, zasto diskusot saka meka i kisela voda ,a ti go sikas vo tvrda alkalna. znaci ne ide nikako.a 500 den ne e nisto za dzak kvarc, nekade kosta mnogu povise. zatoa javi mu se na covekot i zemi si go. kvarcot e inerten i ne reagira na nikakov nacin so vodata, pa so toa od taa strana ke si siguren deka ke nemas problemi.ja licno sum imal i obicen pesok, i crna rizla (koja ima sosema razlicen sostav od belata , ama pak ne e najdobar izbor) ali od kvarcot sun najzadovolen.a so postalno menjanje na voda nisto ne resavas vo toj pogled. toa se pravi za drugi raboti, za namaluvanje na NITRATITE - ako nema koj drug da gi lapka ( od koj del na kumanovo si? si merel li nekogas tvrdina na tvojata cesmovaca?) popoleka samo i ke bide sve vo red, pozdrav
ok sefe, samo ne se pravu pametan...pocetnik u cuvanje na diskusi toj e problem, ajde nema veze ke trazu resenje, a diskus e dobar nema nekoi simptomi na bolest...duri i si igra so vozdusnata pumpa...ali jas sakam da zemam uste dva tri komada ponataka, pa ne bi sakal da imam pomor na ribi, ako reagira rizlata sekoj den vodata e potvrda i potvrda, taka da za podlogata cista 0 imam, ali imam moznost da se ispravam, za vo idnina , sekoj dobronameren sovet e dobredojden.