Follow us: [Login or Register] [Login or Register]
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
270 e 1 LITAR... so se zaebavate... 970 e sera siporax ama i toj e namalen.. ne sirete dezinformacii
читав на еден сајт за тресетот (за во филтер), дека ја омекнува (колку толку) водата и дека го држи PH-то рамномерно, каде може да се најде асален тресет за филтер? Прашав денеска во декспорт беше 1литар 910денари (ОГИН!!)
Treset granuliran imas i u cvekari.. istoto e.. Samo potekloto i proizvotsvoto e razlicno..
Ако имаш намера да мрестиш тогаш размислувај за киселост, тврдина и така натаму. Во спротивно не се замарај, важно аквариумот да е исциклиран, температура 29-30 степени и добар филтер.
Quote from: ADZI on September 05, 2009, 12:10:06 AMTreset granuliran imas i u cvekari.. istoto e.. Samo potekloto i proizvotsvoto e razlicno..Си имал ли ти искуство со ваков тресет или некој друг, кажете да знам што да правам сакам дискуси да земам, па треба тресетот за ph-то да го среди пошто додавам DIY CO2 и DIY ѓубрива, сигурно е за никаде... ајде луѓе со вакво искуство...
Quote from: goch on September 05, 2009, 03:26:57 AMQuote from: ADZI on September 05, 2009, 12:10:06 AMTreset granuliran imas i u cvekari.. istoto e.. Samo potekloto i proizvotsvoto e razlicno..Си имал ли ти искуство со ваков тресет или некој друг, кажете да знам што да правам сакам дискуси да земам, па треба тресетот за ph-то да го среди пошто додавам DIY CO2 и DIY ѓубрива, сигурно е за никаде... ајде луѓе со вакво искуство...Pa 4 godini so treset non-stop ako ne e iskustvo, da pocekam uste 1 pa da specijaliziram anesteziologija