Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
od dosegasnoto moe iskustvo vo akvaristikata kako naj prakticen kapak ili reflektor za AQ se pokazal viseckiot kapak so regulacija na visinata.izraboten e od plastificiran lim koj moze da se nabavi vo poveketo rabotilnici za oluci i moze da se najde vo poveke boi.se razbira deka i mojot pokriv za aq e izraboten od profesionalen limar dodeka idejata e moja.kapakot moze da se spusta i da se kreva na sakanata visina so pomos na makari od lusteri.eden nacin kako moze da namalime ili zgolemime intenzitet na svetlina.dr nacin da zgolemime ili da namalime svetlina e so dodavanje na ili odzemanje na rasveta.vo nego mozeme da vgradime i pontenciometri ako se raboti za reflektorski svetilki.dr prednost e sto ne mora da go gasime svetloto ili da go trgame kapakot koga rabotime vo aq ednostavno samo go krevame kapakot nagore.vo mojot slucaj aq e pokrien celosno so staklo so sto isparuvanjeto e namaleno na min.negovata izrabotka e ednostavna i sto e najbitno eftina i prakticna varijanta. %3Cdiclass=%22msgbox%22%3ENoilesuploaded!%3C/di%3E%3Cbr%3E%3Cbr%3E
禪
Author
Topic: Visecki reflektor za akvarium (Read 1800 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|