Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Deneska mi rikna  motornata glava sto ja koristev za stakleniot filter. Inaku glavata e od filter onoj obicen so sunger sto e i so biokugli mi se cini Resun bese nekoja oznaka 1100,,na glavata pisuva 500l/na cas ne veruvam deka e tolku ama ne e bitno silinata tocno odgovarase na stakleniot filter ,,ne go praznese ,,znaci odgovarase so debelinata na f-30 cevkata znaci taman bese..E sega sum bez motorna glava ,,utre e nedela i neveruvam deka ke najdam nekade,,a vo ponedelnik zdravje kazete kakva da kupam spored ova gore sto napisav za silinata ,, - da kupam neznam dali ima samo motorna glava??? - da kupam isto nekoj komplet filter pa da ja iskoristam glavata sto ne e dobra opcija spored mene???/ - ili pak neznam vo nekoj post procitav deka ima motorni glava na potenciometar ako gresam popravete me?  - ili pak nekoj druga opcija kazete?? ,,,i koja sila da ima pumpata ???kolku litri na cas mislam??? P.S dali moze da rikne glavata poradi toa sto mi bese na prekidac namestena taka da sto akvariumot e mal i koga gi hranam ribite ja gasnev Pumpata zosto ja nosese hranata po celiot akvarium,,znaci sekoj den po 2-3 pati ja gasnev motornata glava i ja palev??? sega pustiv vozduh(aeracija),,i drugo nesto treba da prevzemam ili ne???greacot e vo stakleniot filter da gostavam vo akvarium? 
禪
Author
Topic: Pumpa (Read 3153 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|
Pumpa za iscrpuvanje
Started by ivica74sk
|
Replies: 21 Views: 2751
|
March 14, 2011, 08:46:01 AM
by decobt
|
|
skimer Aqua Medic SL-1000 bez pumpa