Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
prvo ne se raboti za moj mrest ovaa tema sakam samo da ja otvoram kako ukazuvanje deka ne sekogas vazat pisanite pa i nepisanite pravila za nestata vo akvaristikata se raboti za par diskusi (singapurski) koi eden nas clen (jordan- star kumanovski diskusdzija) gi ima diskusite se vo zaednicki akvarium zaedno so uste 5-6 diskusa, se izmrestija vo toj zaednicki akvarium, malite proplivaa vo nego zivi zdravi gi ima negde okolu 40-50 ( samo se razbira fizicki odeleni so plasticen posluzavnik -crven ) drugarceto ne im menja voda nikad, nema RO aparati , nema filteri so biomalterijali - samo staklen filter so sunger, a da i ima od arami taa keramika edno kesence istureno na dnoto od filterot. od ishrana im dava samo granulirana hrana (sega nabavi tetra diskus, i ima dava juneski dzigeri i smrznati skolki) sve u svemu, globalno ne pocituva nitu edno pravilo od onie koi gi znaeme za cuvanje na diskusi, kako sto se higiena na zavidno nivo ( on sekogas ima hrana na dnoto, trevi vo taspagjanje i sl. voda ne menja skoro nikad) meka voda, kisela voda - ne se zamara so toa, abe sto da zboram vise aj malce vasi mislenja za ova , i sliki ke vi stavam samo go zaboraviv kabelceto za GSMot ako ne e za tuka temata da ja premestam ? jocka majstore golemi da rasnat, i ajde vise pretstavi se da ne zboram ja mesto tebe , da vidat sto sve ima po kumanovo p.s. jocka ima i preubavi tirkizi, i oni frlaa ikra, samo se mislime deka se dve zenki, posto pobele ikrata
禪
Author
Topic: Leopard (red spoted green) diskus mrest (Read 1860 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|