collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

One Night Stands Await: Meet Local Women in Your Town by URAN2
[December 04, 2024, 10:01:13 AM]

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
Pomagajte drugovi... trevkari.Gornite ponovi listovi od rastenievo mu pozoltuvaat i dobivaat kafevka ili crvena boja,a i formata na listovite e pomalku zguzvana mislam.Stavam makro el. od domasna recepta i zelezo helat isto domasna,stavam povremeno i mikto elementi od Tetra "plantamin".CO2 redovno i svetlo:grolux,fluora i aquarelle.Zafateni se listovite sto se poblisku do svetloto.Eve nekoja slika:
[Login or Register]

Link

Author Topic: Problem so rastenija  (Read 4024 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vsutarov

• Guest
Problem so rastenija
« on: April 01, 2010, 03:51:09 AM »
Pomagajte drugovi... trevkari.Gornite ponovi listovi od rastenievo mu pozoltuvaat i dobivaat kafevka ili crvena boja,a i formata na listovite e pomalku zguzvana mislam.Stavam makro el. od domasna recepta i zelezo helat isto domasna,stavam povremeno i mikto elementi od Tetra "plantamin".CO2 redovno i svetlo:grolux,fluora i aquarelle.Zafateni se listovite sto se poblisku do svetloto.Eve nekoja slika:
[Login or Register]

Offline Aleksandar B

• Global Moderator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
Re: Problem so rastenija
« Reply #1 on: April 01, 2010, 04:11:31 AM »
Samo osnovnite raboti da gi procitas po forumov, ke imas odgovor na prasanjeto  :police:

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #2 on: April 01, 2010, 04:13:54 AM »
Jas kako netrafkar ke se drznam da ti odgovoram.Na mene mi izgledaat perfrktno listovive.Mozda malce talasasto od preisforsiran rast. :dontknow:

vsutarov

• Guest
« Reply #3 on: April 01, 2010, 04:18:05 AM »
Jas gi citav postovive,no sepak poradi neiskustvo site pojavi vo praksa da gi prepoznaam,zatoa i pobarav pomos od poiskusnite,i od toj sto saka da pomogne,vprocem toa e i edna od celite na forumite

vsutarov

• Guest
« Reply #4 on: April 01, 2010, 04:27:10 AM »
Ti blagodaram Ivica,ke go imam toa na um,no kako da se spravime so toa?Mislam deka i vo folii rastenijata gi forsiraat prekumerno,no verojatno znaat i kako da gi odrzuvaat pri toa forsiranje.

Offline Aleksandar B

• Global Moderator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #5 on: April 01, 2010, 04:46:35 AM »

Offline Ljube

• SeaWolf
  • Activity:
    0%
    • Aqua Park
« Reply #6 on: April 01, 2010, 04:53:26 AM »
Procitajgo linkot sto ti go dade Aleksandar_B , bi trebalo da ti pomogne.

vsutarov

• Guest
« Reply #7 on: April 01, 2010, 05:19:19 AM »
Vaka sega,eden del od literatura vo vrska so akvariumski rastenija mozam da kazam deka procitav,kako od knigi taka i internet i toa nekoi i nekolku pati.Temite vo vrska so rastenija na forumov isto taka.Postovite so sliki na forumive se pretezno so rastenija koi se vo odlicna forma.No, jas rastenija vo razvivanje osven vo mojov AQ nemam prateno vo drug slucaj,bidejki pocnav prvpat vo mojot zivot prakticno pred mesec i pol.E sega ne najdov realni sliki(vistinksi situacii)na  problemi so rastenija,za da mozam da gi prepoznaam problemite vo realnost,nitu pak do sega nekoj mi pokazal.Znaci kaj mene se e samo teorija,sto i samiot se cudam i do sega kako mi uspevaat.I na drugi forumi isto falat sliki so rastenija so problem.Vie mozebi ste zaboravile kako ste pocnuvale,ama mislam samo so knigi i postovi ne se postignuva uspeh ili ke trae mnogu dolgo,ako si premnogu uporen,megjutoa nie ziveeme vo 21 vek,kade postojat forumi i razmena na iskustva.Jas vo mojot domen sum vekje priznaen ekspert od povekje strucni lica i institucii.No,    vo ovoj del sum TAPA.
Jas vi blagodaram,za posocuvanjeto na postovite sto sum gi procital kade spagja i mojot problem,no koga covek nema voopsto iskustvo e ne moze da go prepoznae problemot.Vo ovoj slucaj mene mi treba nekoj da mi kaze sto fali za jas da go linkuvam toj problem so napisanoto.Srekjavav nekoi iskusni lugje od drugi forumi vo zivo,koi poradi verojatno golemoto znaenje sto go imaat ne mozea da se simnat na nivo na pocetnik i da mi razjasnat nekoi raboti sto ne mi se jasni.Jas toa vo mojata struka ne go pravam,pa i vo nekolku moi hobija.Na sekoe prasanje odgovaram so tocen konkreten odgovor dokolku me prasaat,bidejki potpolno stojam pozadi toa ,i sum siguren vo toa.A,isto taka posocuvam i literatura.Mislam deka razbravte sto sakam da kazam.Im posocuvam na site sto imaat nekoj preblem da postiraat i slika za da moze toj sto saka i da im pomogne ,a i da koristi na idnite problemi.

vsutarov

• Guest
« Reply #8 on: April 01, 2010, 05:22:01 AM »
Knigite sto gi imam vo vrska so rastenija se slednite i mozam da mu gi pratam na toj sto saka.imam i za riben fond
[Login or Register]

vsutarov

• Guest
« Reply #9 on: April 01, 2010, 05:23:08 AM »
Pardon greska:
[Login or Register]

vsutarov

• Guest
« Reply #10 on: April 01, 2010, 05:25:04 AM »
Uste edna proba za upload na slikavaso podobra rez
[Login or Register]

Offline stefan_sword

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
« Reply #11 on: April 01, 2010, 07:11:17 AM »
jas sum za!!!
ako mozes da mi gi pratis na e-mail    stefan_sword@hotmail.com

odnapred fala

Offline newpain01

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #12 on: April 01, 2010, 07:31:48 AM »
uploadiraj gi knigite za da moze sekoj sto saka da gi simne i postavi link tuka
vo vrska so trevite, si pisal "Stavam makro el. od domasna recepta i zelezo helat isto domasna,stavam povremeno i mikto elementi od Tetra "plantamin""
pisi tocno, kakvi ti se tie makro elementi od domasna recepta, kolku ppm doziras i sto? nema povremeno, ili ke doziras ili ne doziras. ako si resil da doziras doziraj po ei. ne se brzaj tolku, malku po malku ke naucis, najdobro e koga sam testiras sto raboti, sto ne, sekoj akvarium e razlicen  gsdzz

Offline Uran

• BigUran - Osnivac
  • SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #13 on: April 01, 2010, 07:54:10 AM »
Knigite Vutsarov gi imate i tuka http://forum.mkreef.com/index.php?topic=906.0

vsutarov

• Guest
« Reply #14 on: April 01, 2010, 08:09:19 AM »
Uff,ova sum go propustil na forumov,ti blagodaram Admin.Ovde ima dosta materijal za citanje.Ja moite knigi gi barav peski.

Jas se nadevav deka ke bide prepoznaena anomalijata na rastenieto preku konkretnata slika,bidejki toa i bese prasanjeto na pocetokot,trgnunajki od toa deka e sve objasneto na forumov.Postovite gi srekavav na angliski vo nekoi od knigite, sto e dobro i vaka na makedonski.Ako nedostatok od slikata ne moze da se prepoznae,barem sretnal li nekoj kniga so konkretniedostatok/slika.A bi sakal da znam i koe rastenie e ova,jas ne mozav da go prepoznaam.Zasto pokraj toa za osnovnite podatoci za odrzuvanje se nadevam deka e bitno i pobaruvanjata na samoto rastenie.

Offline newpain01

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #15 on: April 01, 2010, 08:30:55 AM »
ludwigia repens, ne bara bas nisto, bez gjubrenje,co2 pa i bez svetlo ke raste  boske

vsutarov

• Guest
« Reply #16 on: April 01, 2010, 08:38:05 AM »
Pa koj i togas gjavol?Istoto se sluci i so limonite, a imaat nekako slicna struktura na listovi

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #17 on: April 01, 2010, 09:25:44 AM »
Mislam deka voopsto ne e ludwigia repens

vsutarov

• Guest
« Reply #18 on: April 01, 2010, 09:32:37 AM »
Stefan-sword ne mozam na mail da ti gi pratam,bidejki se troa pogolemi,ama mozam da ti gi snimam,na USB na primer.Samo ima dosta linkovi i na forumov,postaveni od Admin,pa razgledaj i pisi,za da ti gi snimam moite.Ke uploadiram koga ke imam povekje vreme bidejki upload mi e edvaj 256kbps

vsutarov

• Guest
« Reply #19 on: April 01, 2010, 09:38:32 AM »
I jas mislam deka ne e ludwigia repens.

Tags:

Problem so novite diskusi

Started by DimitarJ

Replies: 28
Views: 3637
Last post May 18, 2009, 04:23:32 AM
by ПРЧО