Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Од порано имав читано за земјени црви како додаток во исхраната на рибите и добивање на протеини со истите, заради моето мало искуство во акваристиката јас го прашав google и дознав дека тие од секогаш биле користени како исхрана за аквариумски риби, дознав и дека со нив не можи да се доведат некои зарази во аквариумот бидејќи и самите земјени црви не живеат во валкани места или во хемиски загадени предели, тие живеат во прилично чиста влажна почва, најлесно да ги собереме е ако растргаме некои предмети кои се оставени дирекно на земја подолго време,и малце покопаме подлабоко. Доколку не сме во можност да ги собираме истите можеме да ги одгледуваме и размножуваме во терариум. Одкако ќе се снабдиме со црви можеме да ги измиеме од земјата на нив и во нив, епа после сецкај и фрлај во аквариум, има да се отепаат по нив рибите. Епа сега знам дека многу од вас го знаат ова а и повеќе за ваквата исхрана, али колку што видов немаше ваква тема па реков да си ја пробам среќата ,ова ми е прв ваков пост па ако нешто не е како што треба извинете ќе се поправам.
禪
Author
Topic: Земјени црви (Read 5406 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|