Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Eve i od mene eden recapt za hrana za ribi. Sporeduvav poveke recepti i sklopiv edna po moj vkus - telesko srce 2 kom, okolu 3.5kg - fileti panga 1kg - lignji 1kg - skolki cisteni 1kg - spanak 1kg - karfiol 320g - brokula 200g - morkov 200g - cveklo 200g - luk 50g (eden cesenj) - banana 2kom - kalcium 1 sumeca tableta - zelatin 4 kesicki Srceto se cisti od site zili i mrsno, se blenda zaedno so filetite, lignjite i skolkite. Spanakjot se obaruva, a posle se blenda. Karfiolot, brokulata, morkovot i cvekloto isto taka se obaruvaat malce, posle gi izrendav na rende na sitnoto, zaedno so lukot. Kalciumot go rastvoriv vo minimum voda i go dodadov vo smesata. (sakav da stavam multivitamin, ama toa imav samo doma, pa i nemora da se stavi) Celata smesa se stava vo golemo tendzere, tuka gi staviv bananite i se zaedno se pasira so racen blender. Koga ke se izednaci smesata se dodava zelatinot. Vo tendzerce se stava 200ml voda da vrie, se dodavaat kesickite so zelatin i se mesa celo vreme dodeka ne se rastvori i izednaci, ke dojde nesto kako serbet. Ostavas malce da se podizladi zelatinot, stavas vo celata smesa i mesas dodeka ne se izednaci pak. Ostavas vo frizider 1 cas i posle pakuvas i vo dlaboko da smrzne. Kujnata lom, zenata pritisok 200 Od site zarzavati sto gi staviv i del neli sto cistev i frlav, mene mi iskoci 5.8kg hrana. Deneska gi hranev ribite gledam dobro e jadat, pa ke vidime i kako ke napreduvaat. Eve nekoj sliki od proizvodite i procesot na izrabotka. [Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register][Login or Register]
禪
Author
Topic: DIY hrana by Fidan (Read 3286 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|
Hrana po nasite prodavnici
Started by Uran
|
Replies: 8 Views: 2504
|
January 28, 2009, 09:59:17 AM
by spike15_mk
|
|
Hrana