Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Aj da vidam dali ke mozam ova na makedonski da go slozam
Na prviot den, gospod go sozdal kuceto i mu rekol: -Sedi si cel den pred tvojata kuca i laj po sekogo koj ke pomine i ke dojde. Za ova ke ti dadam zivoten vek od 20 godini!
Kuceto odgovorilo: " Toa e predolgo za laenje po cel den! Da mi dadese 10 a 10 da ti vratam?"
"Moze"- rekol gorniot i taka bidnalo.
Na vtoriot den, gospod go sozdal majmunot i mu rekol: -Zabavuvaj gi lugeto, nauci trikovi i finti, napravi gi da se smeat i veselat. Za ova ke ti dam zivoten vek od 20 godini!"
Majmunot odgovoril: " 20 godini majmunski raboti?? Toa epten predolgo! A da ti vratam i ja isto kako kuceto?"
Tretiot den gospod sozdal krava i rekol: "Moras da odis vo nivata so selanecot po cel den i da se pecis na sonceto, da im obezbedis telinja i mleko za da se izdrzi familijata na selanecot! Za ova ke ti dadam zivoten vek od 60 godini."
Kravata odgovorila: " Toa mi izgleda kako epten surov zivot koj sakas da ziveam. A da mi dadese 20 i 40 da ti vratam?"
Cetvrtiot den gospod go sozdal covekot i mu rekol: -Jadi, spij, igraj, zeni se i uzivaj vo zivotot. Za ova ke ti dadam 20 godini zivoten vek!"
No covekot se pobunil: "Samo 20 godini?? A dali e mozno da mi gi dades tie 20, plus 40 od kravata, 10 od majmunot i 10 od kuceto?"
-Dobro, rekol gospod: Sam si barase...!
E zatoa prvite 20 godini od nasiot vek jademe, spieme, igrame, se zenime i uzivame! Slednite 40 crncime i se pecime na sonceto za da izdrzavame familija. Pa slednite 10 pravime majmunski raboti i finti za da gi zabavuvame vnucinjata. A poslednite 10 sto gi zedovme od kuceto, sedime i lezime po cel den i laeme po sekogo koj ke pomine i dojde!
禪
Author
Topic: koj belja bara... (Read 1641 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|