collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

One Night Stands Await: Meet Local Women in Your Town by URAN2
[December 04, 2024, 10:01:13 AM]

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
Sinokja odkako gi izvadiv malite ja vrativ vo golemiot akvarium majkata i prvo plivase nestabilno posle se stabilizira i na kraj skinala konci  gsdzxxvzzz
Mi bese strasno zal za nea a i me interesira koj moze da mi kaze od sto moze da umrela?
Dali ja izmaltretirav mnogu dodeka gi vadev, mislam deka ne,
Dali od sto povremno ja drzev nad voda pa vo voda pa ke mi padne vo voda pa pak ja fakjav.... i koga ja vrativ vo golemiot akvarium celo vreme mrdase so ustata otvori zatvori i povremeno izleguvase po nekoe meurce vozduh od nea....  gsdzxxvzzz

ZALNO......

Link

Author Topic: Umre majkata na malite sto gi izvadiv vcera :(  (Read 1223 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pirat_07

• Super clen
  • Activity:
    0%
Umre majkata na malite sto gi izvadiv vcera :(
« on: August 17, 2010, 10:53:54 PM »
Sinokja odkako gi izvadiv malite ja vrativ vo golemiot akvarium majkata i prvo plivase nestabilno posle se stabilizira i na kraj skinala konci  gsdzxxvzzz
Mi bese strasno zal za nea a i me interesira koj moze da mi kaze od sto moze da umrela?
Dali od sto povremno ja drzev nad voda pa vo voda pa ke mi padne vo voda pa pak ja fakjav.... i koga ja vrativ vo golemiot akvarium celo vreme mrdase so ustata otvori zatvori i povremeno izleguvase po nekoe meurce vozduh od nea....  gsdzxxvzzz

ZALNO......
Koj posleden se smee... ne go razbral vicot :)

Offline pirat_07

• Super clen
  • Activity:
    0%
Re: Umre majkata na malite sto gi izvadiv vcera :(
« Reply #1 on: August 18, 2010, 02:23:37 AM »
Ajde ve molam za mislenje so bi bila pricinata, stvaro me interesira...

Offline ajanackovski

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #2 on: August 18, 2010, 03:06:04 AM »

ZALNO......

spored mene mozno e i od ova da se ima sluceno. Toa sto si ja drzel nad voda pa vo voda... . Sekoj stres moze da bide los za site ribi.
Da cuva gospod i golman da brani

Offline zorans83

• Super clen
  • Activity:
    0%
    • cichlidsmk.com
« Reply #3 on: August 18, 2010, 03:48:51 AM »
Slabo ciklidasi po forumov :) site se na odmor.
Pirat ne te razbrav najdobro.Velis ja vrativ zenkata vo akvarium.Kade bese pred da ja vratis?Ako ti stoela podolgo vo drug akvarium moguce e da izgubila hierarhiska pozicija pa izela premnogu kjotek od ostanatite ribi.Koj pat ti e da cedis zenka.Obicno ako si pocetnik toa znaci deka si malku pospor i pogrub so ribata .Takvoto mrcvarenje moze mnogu da ja istosti i onaka veke istostenata od glad riba.Toa zaedno so maltretiranjeto od drugite ribi e najcesta pricina za smrt,  kako i eden kup drugi se razbira.Objasni kako gi vadese malite podetalno.Ako si koristel cackalica mozno e i nekoj organ da i imas povredeno.Objasni detalno! za posiguren i pokoncizen odgovor.

Offline pirat_07

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #4 on: August 18, 2010, 06:35:58 AM »
Ne e od kjotek sigurno, 3 dena mi bese vo pomal akvarium pred da ja iscedam a vo golemiot ima samo eden golem mazjak drugite se mali a i golemiot neja tepase. moznoe da sum preteral so maltretiranje a mozno e i so cackalicata da sum ja povredil.
Ja drzev vo raka malku stegnata i so cackalica i otvarav usta a so palecot ja pritiskav po malku na dolnata strana na vratot, prv pat vadam mali voopsto taka da sigurno nesto sum zgresil no me interesira sto?
A primetiv deka od nea izleguvaat povremeno meurcinja koga ja vrativ vo golemiot AQ posle vadenjeto na malite i celo vreme ja otvarase ustata retko ja zatvarase kako premorena...  :dontknow: gsdzxxvzzz

Offline Uran

• BigUran - Osnivac
  • SeaWolf
  • Activity:
    0%
« Reply #5 on: August 18, 2010, 08:28:00 AM »
abe batka, dusata si ja izvadil na kutrata

Offline pirat_07

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #6 on: August 18, 2010, 09:33:27 AM »
Jas znam deka sum zgresil nesto zatoa i ja objasniv celata postapka za da mi kaze nekoj kade mi e greskata za da ne se povtori...

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #7 on: August 18, 2010, 01:17:52 PM »
 Verojatno si i ja iscasil vilicata stom posle toa se trudela da si ja namesti.Treba da se bide posebno nezen i vnimatelen osobeno so positni ribi.I zaboravete gi cackalicite postoi klipce na forumov kako toa da go napravite najbezbolno so crevce za vozduh.Obicno prvite pati ni se tresat racete od vozbuda a  toa tresenje za ribata e ko zemjotres.Zalno ama ke ima i drug pat za tebe a za nea ne.Zapali svekja.

Tags:

Users Online Users Online (22)
Members Google
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2025, SimplePortal