Follow us: [Login or Register] [Login or Register]
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ја ставив ама во жолта вода да не умре? Водата таму е 28 степена во кофата
Quote from: Killerot on January 04, 2011, 08:05:46 AMЈа ставив ама во жолта вода да не умре? Водата таму е 28 степена во кофатаA zaso ja stavi vo kanta greota e ribata so ne stavi lek vo akvarium...
Quote from: viktor999 on January 04, 2011, 08:08:40 AMQuote from: Killerot on January 04, 2011, 08:05:46 AMЈа ставив ама во жолта вода да не умре? Водата таму е 28 степена во кофатаA zaso ja stavi vo kanta greota e ribata so ne stavi lek vo akvarium...Абе како во аквариумот да си отровам рибите. Ами имам филтер како така. Плус у аквариумот водата е поладна 3-4 степена.
Quote from: Killerot on January 04, 2011, 08:10:31 AMQuote from: viktor999 on January 04, 2011, 08:08:40 AMQuote from: Killerot on January 04, 2011, 08:05:46 AMЈа ставив ама во жолта вода да не умре? Водата таму е 28 степена во кофатаA zaso ja stavi vo kanta greota e ribata so ne stavi lek vo akvarium... Абе како во аквариумот да си отровам рибите. Ами имам филтер како така. Плус у аквариумот водата е поладна 3-4 степена.Zaso da si gi otruesh ribite toa e lek, samo isklucigo filterot ako vo nego imash activen jaglen podobro da stavash lek vo akvarium poso moze i drugite ripki se zarazeni i otkako ke ozdravat ke pustish filter so aciven jagled da se izbistri vodata i jaglenot da go sobere lekot.
Quote from: viktor999 on January 04, 2011, 08:08:40 AMQuote from: Killerot on January 04, 2011, 08:05:46 AMЈа ставив ама во жолта вода да не умре? Водата таму е 28 степена во кофатаA zaso ja stavi vo kanta greota e ribata so ne stavi lek vo akvarium... Абе како во аквариумот да си отровам рибите. Ами имам филтер како така. Плус у аквариумот водата е поладна 3-4 степена.
Ај ќе ја врнам у аквариум ама нема филтер да уклучувам. Само незнам дали ке ми стигне леко?
Јас прочитав шо пишува ама видов оти најарно е карантин. Имам и полжав да го тргнам ли од аквариумот? Оди годна дена е бајаги голем да не ми умре од леко?
Abe znam oti e lek, ama toa e lek za ribi ne za polzavi. Abe pregi drugar mi donese edna gupa da probam pesokta da vidam dali e otrona, koga gledam gupada vo mraz voda umrela. I ja stavam u potopla voda pocna da pliva. I ja ostaviv vo stario akvarium na terasata so pesokta vo nega i sega enos mi tekna oti gupata e vonka. Odam vonka vodata 5 stepena. koga gledam taa se naprcila. Jas bev siguren deka umrela ama aj pa ja staviv vo potopla voda i pak pocna da pliva. A mala gupa 1 mesec nema od koga e rodena.
Killer dodeka go testiras pesokot so gupata na terasa treba i ti da se sobleces po gakji i da sedis do nea pa da vidis kako e.
Daj go polzavot kaj mene ako sakas dodeka da ti se izlecat ribite posle ke ti go vratam.
Started by Goran
Started by OscarMKD
Started by bobo_oh