Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Imas i tockasta ili t.n. GSA.Inaku ne e strasno taa lesno se resava.Svetloto ne ti e bas slabo nekade 1w/l.Taka moras da obrnes vnomanie na gjubrenjeto.CO2 gledaj do maksimum da go teras 30ppm.I jas bi pocnal so dodavanje na PO4 dodeka ne se namali tockastata.Ili najubavo da go pratis PO4 protolot na http://forum.mkreef.com/index.php?topic=4338.0 .Jas uspesno nekolku pati go primenuvampri jakosvetlo.
GSA е поврзана со нерамнотежата меѓу Po4 и No3. Во суштина не постои Po4.
Протокол:
1. Прв ден, 50% промена на вода. 2. Продолжете со додавање на Kno3. 3. Чистење на стаклото од GSA дневно. 4. Додадавај 1 грам Po4 дневно на 2000 литри додека GSA не престане да се појавува. 5. Веднаш штом ќе се постигне оваа точка или на седмиот ден, 50% промена на вода. 6. Ако GSA не престанува да се појавува првата недела, по промената на водата додади двојно од Kno3 во текот на втората недела и така натаму.
Ova 1gram na 2000 l greska e ili ne e??? Ako ne e te molam Viktor da mi pojasnis kako(so sto meris) Po4, posto stvarno ne mi e jasno ova(ne mi e jasen nacinot na koj meris a ne matematikata - da ne se svatime pogresno).
禪
Author
Topic: Vaga za merenje (Read 1878 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|