Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Eve da go pretstavam i mojot vtor akvarium (uste ne e kompletno sreden no ide natamu  ): Volumen: 90 litri Visina: 40 Sirina: 33 Dolzina 70 Filter: Nadvoresen, staklen so dve komori, 20 litri. pumpa: Atman at 201, 600 litri na cas Podloga: Zamja za cvekinja, pa mreza za komarci i najgore pesok od markova reka Filter materijal: activen jaglen, keramicki prsteni i edna plasticna mreza. Osvetluvanje: Nemam uste kupeno utre kje go sredam i toa. Treva i ribi seuste nemam staveno, deneska go montirav. Za ribi najverojatno kje bidat tetri (neonki, razbori...) a treva nesto imam vo maliot akvarium a nesto i kje dozemam. Mi fali uste pozadina, nemozev da najdam ednobojna, no kje go sredam i toa. Deneska pri probata na filterot naidov na eden problem: pumpata mnogu povekje doturuva voda vo akvariumot odosto se vrakja vo filterot (po priroden pat) i akvariumot mi preliva. Probav da stavam uste edno crevo za da vrakja nazad vo filterot no pak dzabe. Se mislam kako nekako da go namalam protokot na pumpata. Dali nekoj moze da mi kaze koj e najbezbedniot nacin?
禪
Author
Topic: Zoran 90l akvarium (Read 15302 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Go Up
Tags:
|