collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

One Night Stands Await: Meet Local Women in Your Town by URAN2
[December 04, 2024, 10:01:13 AM]

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
imam problem so neonki izvinete so ne pobarav po forumov ama stvarno ovie denovi i nemam mnogu vreme da sedam na kom pa ako saka nekoj neka mi pomogne ili neka mi pusti link kaj mozam da procitam zanci se raboti za nekoja bolest so ne znam koja e na nekoj neonki mu se izgrickani perkite nekoi imaat kako gabi na stomacite edna imat nesto belo na ocite i ednoto oko pocnuvat da mu se poduva a ednata imat nesto kako meur na ustata ve molam pomagajte. kje gi izvadam vo drug aq kje turam sol kje pokacam temperatura imam protozoex dali da odam so toj ili da kupam nekoj drug ?

Link

Author Topic: pomos  (Read 1670 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline grujo

• Super clen
  • Activity:
    0%
pomos
« on: November 07, 2011, 11:41:26 AM »
imam problem so neonki izvinete so ne pobarav po forumov ama stvarno ovie denovi i nemam mnogu vreme da sedam na kom pa ako saka nekoj neka mi pomogne ili neka mi pusti link kaj mozam da procitam zanci se raboti za nekoja bolest so ne znam koja e na nekoj neonki mu se izgrickani perkite nekoi imaat kako gabi na stomacite edna imat nesto belo na ocite i ednoto oko pocnuvat da mu se poduva a ednata imat nesto kako meur na ustata ve molam pomagajte. kje gi izvadam vo drug aq kje turam sol kje pokacam temperatura imam protozoex dali da odam so toj ili da kupam nekoj drug ?

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
Re: pomos
« Reply #1 on: November 07, 2011, 01:22:49 PM »
 Od sto e ova Grujo.Pa ti nabroja eden kup simptomi ribite ti se raspagjaat.Si vnesuval li nesto novo pred da se pojavi ova?

Offline p

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
  • Country: mk
« Reply #2 on: November 07, 2011, 04:26:00 PM »
дали е нешто слично како ова?

This affects Neon, Glowlight and Penguin tetras, and possibly other fish such as barbs and Zebra danios. Cardinal tetras appear unaffected. Caused by a microscopic spore-forming parasite, Pleistophora hyphessobryconis invades the fish’s muscles, but low level infections may cause no outward symptoms. Disease is characterised in Neons by fading of colours, development of white patches on the skin, and damage to muscles (including localised muscle swelling) leading to bodily distortion and abnormal swimming. Badly affected fish become emaciated and die. --> извор: [Login or Register]

The eyes and eye sockets of your fish become so inflamed by this infection and begin to protrude from their sockets that the eyes look like they have popped out of the head of the fish. Along with this “popping” out the eyes will often develop a whitish cloudy haze. Pop eye is caused by poor water conditions and high stress levels that leave the fish susceptible to parasites. --> извор: [Login or Register]

најдобро е самиот да побараш бидејќи наброја доста различни симптоми. вака може само да нагаѓаме и не знам дали сум ги погодил соодветните симптоми. еве една мала илустрација за неколку видови на болести кај рибите, па види што е најблиску до тоа што се случува кај твоите примероци.

Offline grujo

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #3 on: November 08, 2011, 05:23:53 AM »
ivica ako mislis na ziteli nema novi ziteli a ako mislis na hemikalii stavam edno gjubrivo za rastenijava so ne znam kako se vikat baxter mi go dade pa toj mozit da kazit kako se vikase i redam ferro ama rabotata e so tie ovaa bolest ja imaat okolu 6 meseci jas ne bev tuka a brat mi mi kaza deka mnogu dolgo vreme ja imaat a uste pointeresno e so ni edna ne e umrena od togas.
Pocttopus od prvava slika taa belata fleka im e bas na stomakot i ne znam dali se rabotit za istata a za okoto ne i e tolku podueno i podueno i e samo od dolu. mene mi licit na mout fungus to so i e na ednata na usta a na teloto ili e fungus ili e white spot  :dontknow:

Offline Ugrin

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
« Reply #4 on: November 09, 2011, 01:42:10 AM »
Gabi(saprolegnia) ili muvla se lekuva so Mykopur od Sera ili nesto drugoprotiv gabicni zaboluvanja, a podueno oko mislam deka se lekuva so Baktopur Direct, jas barem taka uspeav da si izlecam eden maticen skalar, ama dobro se namaciv.

Offline Damjan Apostoloski

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
« Reply #5 on: November 09, 2011, 02:33:16 AM »
Znae nekoj kako se leci "Fin Rot" ja imam takov problem na nekoi ribi ??

Offline grujo

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #6 on: November 09, 2011, 10:39:19 AM »
Gabi(saprolegnia) ili muvla se lekuva so Mykopur od Sera ili nesto drugoprotiv gabicni zaboluvanja, a podueno oko mislam deka se lekuva so Baktopur Direct, jas barem taka uspeav da si izlecam eden maticen skalar, ama dobro se namaciv.

blagodaram za sovetot ugrin

Offline grujo

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #7 on: November 09, 2011, 10:40:08 AM »
necie drugo iskustvo?

Tags:

Аjde pomos malku

Started by nene

Replies: 3