Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Старото аквариумче ќе го рестартирам со ново уредување и со нови жители. Аквариумот е 100литри така да планирам како ќе растат дискусите да порасне и аквариумот. Ај да не xxxxx многу да почнеме да го претставуваме! Како прво воопшто нема да брзам и нема да правам никакви импровизации, кога се ќе биде стокмено како сто треба тогаш ќе го полнам. Најмногу сакам да поработам на уредувањето. Испланирав неколку работи а за некои уште се мислам и отворен сум за сугестии од ваша страна. Филтрација: atman ef-1 и плус планирам да ставам hang-on 650l/h (или само канистер со 1000l/h ? ) Осветлувањето е со штедливи сијалици 2 x philips 23W Подлогата е кварцен песок од стаклара со поситна гранулација и веќе е купен и спремен. За растенија уште немам разгледувано али со сигурност сакам да бидат во мала количина. најмногу размислувам на мов која ќе ја закачам на дрвцата и нешто непребирливо. Како декорација најмногу ќе се користи дрво а не го исклучувам ни каменот само доколку ја најдам правилната нијанса и форма за да може да се вклопи со песокот и дрвото. Параметрите на водата ќе ги одржувам во границите кои ги бараат дискусите. Планирам да чувам Red Melon Discus, Blue Diamond Discus, Turquoise Discus, 20 неончиња, 4 анцитруси и 4 коридораси. Најдов едно парче иверица со истите димензии како аквариумот и за почеток додека ги соберам потребните дрвца и каменја тука ќе го планирам уредувањето и постојано ке известувам. Еве неколку варијанти на поставување на првото дрвце... (за ова ми треба помош ) Прва опција [Login or Register][Login or Register]Втора опција [Login or Register]Трета опција [Login or Register][Login or Register]Четврта опција [Login or Register]
禪
Author
Topic: AQUADISCUS (Read 6878 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|