Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Vo mojot poranesen post "plaslivi malawi" go imam predstaveno mojot akvarium. Go imam veke 3 meseci i za toj period mi umrea veke tri ribi, prvata samo sto gi zemav od kaj Miki za 5-6 dena si umre bez nikakvi predhodni simptomi, vtorata posle eden mesec pocna da ne jade i da bledee i za nekoj den si umre i taa, tretata - zemav dve ribi pak od kaj Miki ednata bese super i uste si e ziva a drugata samo sto ja staviv od kesa vo akvarium bese nekako copava i utre denta umre. E sega pa poslednive denovi mi se slucuva nesto cudno vo akvariumut na eden Albino mu se naduja ocite kako da ke mu prsnat i se teteravese kako da se bori za zivot mozda dva dena i evego sega e dobar , na Cobalt Zebra isto taka veke nedela dena taka i se dujat ocite kako da ke i prsnat i cudno se ponasa, ne do tolku kako da se bori za zivot kako Albinoto i ke i splasnat pa pak ke se nadujat. A treta pa mislam deka e Venustus { zolta e so crni prugi } i visi nesto od pozadi crveno-belo mene mi lici na creva { malku sum kjorav ne gledam ubavo } i celo vreme se krie. Ostanatite 10 ribi se ponasaat fala bogu sega za sega dobro. Mislev da ne e nesto so filterot go iscistiv, stariot aktiven jaglen bese 3 meseci go frliv, staviv nov, izvadiv tretina voda od akvariumot staviv nova. Ama ovie tri ribi si gi imaat seuste istite simptomi. Fala na site odnapred za bilo kakov sovet.
禪
Author
Topic: NADUENI OCI - POISKUSNI AKVARISTI POMAGAJTE! (Read 974 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|