Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Pominaa 9 meseci odkako go napustiv podrumot i Malawito i ostanav na reef od 100litri.Ne deka ne bev zadovolen no vremeto pokaza deka e pretesen za moite zelbi.Istovremeno tleese i se krckase idejata za pogolem reef.Vodata sto ja vadev od Reefmaksot pri promeni mi bese zal da ja frlam kolku bese cista i pocnav da ja sobiram vo edno bure vo koe dodadov aeracija cirkulacija i suplikavi kamenja koi taka trebase da pocnat da zazivuvaat.Vo megjuvreme gi prefrliv kamenjata i nesto pesok da se cikliraat vo eden 80 litarski pod izgovor za navodna rezerva.No kako se polnese bureto so solena voda taka pogledot se povekje mi begase kon prazniot Malawi akvarium se dodeka bureto ne se prepolni i resiv sodrzinata od rezervniot i bureto da ja stavam vo golemiot 445 litarski Malawi i tuka da prodolzat moite eksperimenti za sozdavanje na FOWLR.Zamislete so DIY pozadina.Nekoj bi rekol ramno na eres no vekje me naucivte deka mnogu sakam eksperimenti. Vo megjuvreme steknav prekticni iskustva i znaev deka golemovo nema sigurno da bide REEF tuku FOWLR akvarium. Taka so eden udar ke ubijam dve muvi.Ke bide mnogu poeftino,ribite ke dobijat ogromen prostor a koralite sovrseno cist Reefmax.Ke mozam da cuvam ribi koi ne bi mozel da gi zamislam so korali a koi se neodolivi. I taka so 280l poln mi falea nekoi 150 za da se napolni.A jas vekje turbo razmisluvav kako da go osposobam novoto more. Za srekja imav 50tina kilogrami od najubaviot siten bel morskli pesok sobran od dlabocinite na Egejot so koi napraviv DSB dno koe trebase da prevzeme del od bioloskata filtracija. prodolzuva... [Login or Register][Login or Register][Login or Register]
禪
Author
Topic: 445 more (Read 50003 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|