collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
Dali do sea nekoj imal problem  zdrastveno so akvariumot . Znam deka ne sme doktori tuka no ne sum siguren i odamna sakam da pisam za ovaa tema tuka . Jas go imam akvariumot vo Sobata kaade so spijam i ne sum siguren deka e od nego ali pretpostavuvam pocnaa da mi se javuvaat alergii vo smisol tecenje nos , solzenje na oci , posle toa i gusenje i sea sum na terapija . Pred toa mi najdoa deka sum alergicen samo na vlaga (muvla) . Akvariumot mi e od otvoren tip . Ne znam stvarno so da praam ne sum siguren dali e od nego . dali imal nekoj bilo kakov zdrastven problem ?   Sea moze ova cudno da zvuci ama ne znam so da praam bev na nekolku lekari nekoj mi vikaat deka e od toa drug deka ne e  itn... Glupo mi e da pisam za ovaa tema no sepak sakam da znam dali imal drug nekakov problem . pozdrav

Link

Author Topic: Problem !  (Read 3374 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline diki

• Super clen
  • Activity:
    0%
Problem !
« on: October 08, 2012, 05:52:56 AM »
Dali do sea nekoj imal problem  zdrastveno so akvariumot . Znam deka ne sme doktori tuka no ne sum siguren i odamna sakam da pisam za ovaa tema tuka . Jas go imam akvariumot vo Sobata kaade so spijam i ne sum siguren deka e od nego ali pretpostavuvam pocnaa da mi se javuvaat alergii vo smisol tecenje nos , solzenje na oci , posle toa i gusenje i sea sum na terapija . Pred toa mi najdoa deka sum alergicen samo na vlaga (muvla) . Akvariumot mi e od otvoren tip . Ne znam stvarno so da praam ne sum siguren dali e od nego . dali imal nekoj bilo kakov zdrastven problem ?   Sea moze ova cudno da zvuci ama ne znam so da praam bev na nekolku lekari nekoj mi vikaat deka e od toa drug deka ne e  itn... Glupo mi e da pisam za ovaa tema no sepak sakam da znam dali imal drug nekakov problem . pozdrav

Offline sick boy

• Super clen
  • Activity:
    0%
    • http://s13.postimage.org/6ibpny35x/demasoni72copy.png
Одг: Problem !
« Reply #1 on: October 08, 2012, 06:04:17 AM »
Drugar ako si pravel alergotestovi i ti rekle deka si na vlaga podobro aq pravi go od zatvoren tip posto stvarno moze da ti bide od toa a alergijata e zeznata rab ne si igraj
Computergames don't affect kids. I mean if Pacman affected our
generation as kids, we'd all run around in darkened rooms eating pills
and listening to repetitive music...
[Login or Register]

Offline diki

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #2 on: October 08, 2012, 06:05:53 AM »
Paa pravev 2 alergo testovi i na dvata pokaza isto samo na vlaga  e sea ne znam kakva vlaga se podrazbira oni mi rekoa na MUvla potocno .

Offline sick boy

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #3 on: October 08, 2012, 06:07:26 AM »
Epa probaj nekoe vreme da ne spies vo taa soba pominuvaj od vremeto sto pomalku mozes i ke primetis dali ima razlika
[Login or Register]

Offline DimitarJ

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
  • Country: 00
    • LID
« Reply #4 on: October 08, 2012, 06:42:25 AM »
Или затвори го акавриумот со стакло одозгора

Offline Dj

• Mega clen
  • Activity:
    0%
    • www.cichlids.mk
« Reply #5 on: October 08, 2012, 06:46:15 AM »

Ako se sekjavas razgovaravme i ti kazav deka jas imav takov problem so vlaga i muvla, i ne e voopsto igracka  basd . Ti rece ke go ostavis otvoren ke probas.Zatvaraj go so staklo komplet... zima ide beter ke ti bide  :icon_thumright:
House Of Cichlids!!!
[Login or Register]

Offline diki

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #6 on: October 08, 2012, 06:47:24 AM »
Dobro eve i da go zatvoram mislite taa vlaga nema da izlaga od nekade ? Nema da bide isto zatvoren tip ??

Offline diki

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #7 on: October 08, 2012, 06:49:00 AM »
Primer ima otvori od nekade nema da izlaga taa vlaga od tamo sea karikriam .

Offline Cvijo

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #8 on: October 08, 2012, 06:51:38 AM »
verovatno smeta ,posto procitav deka smeta I saksija I dr.raboti koi se vo dopir so vlaga pogotovo vo periodot od oktomvri do mart.Predizvikuva simptomi slicni na grip.Potrebni  se sto pocesti provetruvanja...
Pobaraj na GOOGLE ako razbiras srpski ,,alergija na budj "(ima 2-3 interesni teksta sto sigurno ke ti pomognat da razberes nesto povekje okolu tvojot problem ) :icon_thumright:

Offline diki

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #9 on: October 08, 2012, 06:54:48 AM »
Da fala ti Cviljo stvarno interesno  .

Offline Cvijo

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #10 on: October 08, 2012, 06:59:58 AM »
 :icon_thumright:

Offline diki

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #11 on: October 08, 2012, 07:06:48 AM »
vaka kako so citam da ne bide najpametnod a go trgnam t.e da go premestam vo druga prostorija . Ovane mi e jasno so vikate zatvoren tip pak taa vlaga ke izlaga od nekade  hmm....

Offline sick boy

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #12 on: October 08, 2012, 07:15:00 AM »
ako sakas da ne izlaga taa vlaga nikade na stakloto so ke go pokriva aq ke stavis kederi (kako tie gumite na vratite od kola samo potenki) po stranite i nema mrdanje. A i drugo e da si izlozen na tolkava vlaga kako otvoren a dr na malce so nema da bide osetno.I resi go ovoj problem pobrzo  da ne dobies anafilakticen sok ne e igracka
[Login or Register]

vsutarov

• Guest
« Reply #13 on: October 08, 2012, 07:59:01 AM »
Ke  zemes digitalen merac na vlaga poeftin, ne mora skap,ke  go pklopis akv so staklo.Zatvorenu  i otvoren.akv.  ne e isto,golema e razlikata.Posle ke si pratis na vlagomerot sto se slucuva,ke gledas  da ne pominuva 60% relativna laznost na vozduhot ili ke Prasad oktor tocno kolku e za tebe dozvoleno.Mozno e drugi priciniteli na vlaga da ima,zavisno Dali si vo kukja ili Stan,pa akvariumot da doagja kako sol na rana. Najvazno e prvo vednas da go zatvoris,pred da odlucis ponatamu.

Offline diki

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #14 on: October 08, 2012, 08:27:44 AM »
use sea naracav staklo za odozgora za akvariumot . Toa merac na vlaga mislev odamna da zemam .

Offline Ivan

• Junior clen
  • **
  • Activity:
    0%
« Reply #15 on: October 08, 2012, 08:43:05 AM »
Vidi... Tatko mi pred 15 godini imase aqvarium otvoren i doma imavme VLAGA na kilo... I koga pred 1-2 godini jas posakav da zemam akvarium, moite prvo sto mi rekoa "da be pak vlaga po doma sto kur kje ti go, imas kuce", megjutoa gi ubediv... I zemav akvarium fabricki so kapak(t.e. go dobiv na poklon), inace kapakot si ima otvori i ne e celosno (hermeticki) zatvoren, ali vlaga u soba nema!!! Znaci eve 2 leta pominaa i nema nikakva vlaga ni znaci na vlaga... Jas sum ubeden deka dokolku stavis kapak t.e. go zatvoris aqvariumot nema da imas nikakov problem.

Offline VercinGor

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #16 on: October 08, 2012, 10:07:47 AM »
и те како помага капак .. пак има испарувања ама ке се таложат на сатклениот капак и пак ќе се слеваат назад .. ќе видиш и сам по количината на испарена вода и нивото на акавриумот .. имам јас еден до друг отворен и затворен .. разликата е голема во испарувањето на вода.
"Est Sularus oth Mithas" - "My Honour is my life"

Offline diki

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #17 on: October 08, 2012, 11:40:56 AM »
Fala na sovetite . Bas sea dojde staklarot go zatvoriv . So tri odelni parcinja e zatvoren  ne izgleda kako so bese otvoren ama bitno e vlaga da nema .   55655 55655 55655

Offline Exoterra

• Aqua clen
  • Activity:
    0%
« Reply #18 on: October 11, 2012, 08:25:05 AM »
Mislam deka nema da resis nisto so kapakot! Ona sto go imas sega vo sobata, ne mu treba tolkava vlaga za da zivee (zboram za muvlata), dovolna mu e i vlagata od zatvoreniot akvarium. Kako sto kaza nekoj pogore da zazimi ubavo i da se zatvorime vo kukite, stanovite, ke ti bide beter! Terapijata e ista kaj alergiite, sigurno zemas loratadin, eventualno deksa inhalatoren sprej i ventolin ako se gusis navecer, fleksonaze za nos......Seto ova ne smee da trae dolgo, toa e, ajde da kazam vlezna vrata za astma! Ne mozes alergija da lecis simptomatski bez da go resis izvorot na problemot, alergenot!!! Jas imav takvi problemi poveke godini i toa do pred 2 godini, koga posle dolgo ubeduvanje da zemam homeopatski lek se soglasiv. Za mene homeopatijata do togas bese sarlatanstvo i lecenje so "vodicka". Mojata maticna lekarka e i homeopat i taa me ubedi da zemam, tokmu vo periodot koga se budev od gusenje i glad za vozduh, gradite mi svirea polni so sekret koj se slevase za vreme na spienjeto od sinusite (imav i alergicen sinuzitis). Napraviv alergo test i pokaza deka sum alergicen na polen od poveke rastenija i ona najvaznoto od koe nema spas, a toa e polen od grupni trevi! Od togas veke 2 godini ne znam sto znaci nitu loratadin nitu bilo koj sprej, a disam ubavo i cisto! Ne navaluvam da probas so homeopatija, samata maka koga-togas ke te natera, zosto kako sto gledam sega si na pocetok! No moj sovet e da go premestis akvariumot od sobata kade spies. Ova ti e moj sovet, doktor po veterinarna medicina sum, gi razbiram ovie raboti, posebno zatoa sto sum gi doziveal i cital mnogu za niv i kako takov sum protiv drzenje na bilo kakvo zivotno, pa i akvarium vo soba kade sto se spie i pokraj ogromnata ljubov i posvetenost kon zivotnite!

....temava ne e bas za vo teraristickiov del od forumov, no ke ja ostavam tuka, bidejki e korisna. Ako nekoj od administracijata smeta razlicno moze da go premesti na mesto kade smeta deka e najprikladno!

Offline diki

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #19 on: October 11, 2012, 10:02:55 AM »
Ne sum na pocetok so godini ja imam ovaa maka . Ama so akvariumot mi se zgolemi mislam. Zimam da letizen , flixonaze , flixotide, salbutamol (ventolin) nekogas i dexazone . idev kaj Dejan dokich so edni skapi vakcini mi se podobri se ama sea pak pocna . so letizenov mi e ok  ama ne pokriva skroz . Nego kazi mi ti sto e toa homeopatijata . so e toa kaj  da vidam . nekoj kontakt telefon ?  deka nesakam da gi zimam vise tie vakcini posle nekoe vreme pocnaa da mi pretstavuvaat problem .

Tags:

Problem so novite diskusi

Started by DimitarJ

Replies: 28
Views: 3595
Last post May 18, 2009, 04:23:32 AM
by ПРЧО
problem

Started by goch

Replies: 9
Views: 1607
Last post August 17, 2009, 12:18:22 PM