collapse

* Prebaruvanje

* Posledni Postovi

UFO таканаречен аквариум :) by p
[October 01, 2024, 05:53:49 AM]

DOBRO UTRO by NO CARRIER
[December 08, 2023, 11:53:36 PM]

staklen pesok za akvariumi by p
[September 05, 2023, 11:48:43 PM]

The first post content
 Vcera napraviv edna rabotna obikolka na nasite sorabotnici i ja iskoristiv moznosta da se vidime kako i da porazgovarame okolu ideite za unapreduvanje i prodlabocuvanje na sorabotkata,i dobiv dosta interesni predlozi i idei.
 Ogi vo mladosta e silata.Ti blagodaram sto ni ukaza na nenamerniot propust.Sega vekje mozes sam da go moderiras tvojot bord.Isto taka prifatena ti e idejata  za toa temite na sorabotnicite da bidat vidlivi i za gostite a ne samo za redovnite clenovi so sto sigurno ke se zgolemi krugot na lugje koi tragaat po vakvi informacii. po netot.
 Ako imas uste nekoja konstruktivna ideja i ti i ostanatite sorabotnici,sto timot na Mkreef moze da ja prifati i realizira na obostrano zadovolstvo slobodno izrazete se.Isto taka bi sakal da ve stimuliram maksimalno da go koristite prostorot sto go imate na forumot,so objava na ponudi,listi,sliki,klipcinja i drugi promotivni i edukativni materijali.Site imate odlicen asortiman i ponuda koja vredi da bide prezentirana na  56048575 a na forumot ima clenovi koi sto od se srce ke vi pomognat vo pravenjeto na foto i video prezentaciite.
 Vi  55655 na sorabotkata.

Link

Author Topic: Do sorabotnicite na Mkreef  (Read 1453 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
Do sorabotnicite na Mkreef
« on: May 13, 2013, 08:49:51 PM »
 Vcera napraviv edna rabotna obikolka na nasite sorabotnici i ja iskoristiv moznosta da se vidime kako i da porazgovarame okolu ideite za unapreduvanje i prodlabocuvanje na sorabotkata,i dobiv dosta interesni predlozi i idei.
 Ogi vo mladosta e silata.Ti blagodaram sto ni ukaza na nenamerniot propust.Sega vekje mozes sam da go moderiras tvojot bord.Isto taka prifatena ti e idejata  za toa temite na sorabotnicite da bidat vidlivi i za gostite a ne samo za redovnite clenovi so sto sigurno ke se zgolemi krugot na lugje koi tragaat po vakvi informacii. po netot.
 Ako imas uste nekoja konstruktivna ideja i ti i ostanatite sorabotnici,sto timot na Mkreef moze da ja prifati i realizira na obostrano zadovolstvo slobodno izrazete se.Isto taka bi sakal da ve stimuliram maksimalno da go koristite prostorot sto go imate na forumot,so objava na ponudi,listi,sliki,klipcinja i drugi promotivni i edukativni materijali.Site imate odlicen asortiman i ponuda koja vredi da bide prezentirana na  56048575 a na forumot ima clenovi koi sto od se srce ke vi pomognat vo pravenjeto na foto i video prezentaciite.
 Vi  55655 na sorabotkata.

Offline Uran

• BigUran - Osnivac
  • SeaWolf
  • Activity:
    0%
Одг: Do sorabotnicite na Mkreef
« Reply #1 on: May 14, 2013, 12:38:58 AM »
Kolku sto mozam da vidam Ogi mozese da si moderira vo negovata sekcija, a i moderiral!

Sto se odnesuva do preglednosta za neclenovigosti i neaktivni...mec so dve ostrici, sakam clenovite da se aktivni za da imat moznost da vlezat vo delot za oglasuvanja. Sega zasega sekciite se otvoreni i za gosti, ke vidime kako ke bide ponatamu!

Offline ivica74sk

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
« Reply #2 on: May 14, 2013, 01:11:38 AM »
Bas toa deka e so dve ostrici mislam deka ke doprinese da gi zaskokotka nekoja tema ili prasanje do sorabotnicite da gi natera da se registriraat i aktiviraat.

Offline Ogi

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #3 on: May 14, 2013, 05:33:15 AM »
Mozebi jas dovolno ne gi znam tie moderatorski raboti. Barav samo editiranje t.e. prepravka na moi postovi po izvesno vreme, ako pogresam nesto :) . Takva opcija mislam deka nemam. Drugoto si e se ok.

Predlogot za gosti mozebi ke bide isplatlivo, kako sto kaza Ivica ke gi potikne da se aktiviraat na forumot.
Isto taka bi dal predlog da se obrne vnimanie na problemot sto go imase pred nekoe vreme, registracija na novi clenovi.
Ako dobro se sekjavam ne gi registrirase pri samata registracija, nego posle administratorska intervencija vo eden den imase mnogu zacleneti, od prilika 15-20 clena vo eden den, od koi se do denes ne se aktiviraa. Verojatno se otkazale zatoa ne uspeale vednas da se zaclenat na forumot.
Comming soon :)

Offline p

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    1%
  • Country: mk
« Reply #4 on: May 14, 2013, 06:11:21 AM »
не ја гледам причината зошто темите да бидат видливи за оние што не се членови, односно гостите.

• кога јас би бил гостин и кога ќе добијам некоја информација, тогаш немам потреба да се регистрирам... крај на приказната!
  • ако постои обврска да се регистрирам и да се претставам за да дојдам до информација, тогаш веќе се започнува дискусија.

двете точки никогаш нема да бидат исти и ниту се стремат да бидат приближно исти. тука „голицкање“ не постои, а гостинот може да се зачлени дури после 5 или 10 години. сепак, ова е форум за дискусија... барем јас така гледам на него.

соработниците треба да се трудат да има повеќе и поквалитетни дискусии, а не комуникацијата да биде во една насока... ние не правиме broadcast комуникација преку форум. таков е случајот со телевизиите каде гледачите не комуницираат со другата страна или со другите гледачи.

ова е 2013 година каде веќе преку мобилните телефони може да се контролира начинот на работењето на нашите аквариуми, па тогаш не ја гледам причината зошто на гостите да им претставува проблем, исцрпување, губење време и макотрпна работа да кликнат на копчето за регистрација и да се кажат кои се и од каде се.

предлогот може да биде исплатлив само во една насока, а дискусиите на форумот ќе се намалат.

Offline Ogi

• Mega clen
  • Activity:
    0%
« Reply #5 on: May 14, 2013, 07:41:39 AM »
Jas kolku sto razbrav ke bidat vidlivi samo najdolnite sekcii, na sorabotnicite...Drugite temi nemoze da se sledat. Ako saka nesto povekje kje mora da se registrira. Nekolku pati imam zabelezano kako nekoj gost ja sledi temata, sto znaci deka toa e dozvoleno od poodamna!? Iako jas licno nemozam taka da gi sledam temite ako ne se logiram.
« Last Edit: May 14, 2013, 07:44:46 AM by Ogi »
Comming soon :)

Offline DimitarJ

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    0%
  • Country: 00
    • LID
Re: Do sorabotnicite na Mkreef
« Reply #6 on: May 14, 2013, 09:36:22 AM »
Jas kolku sto znam odamna e otvoren cel forum za gostite osven oglasnikot. Toa se napravi na moj predlog lani ili preklani ne se sekavam tocno. Clenovite imaat kolace vo kompjuter i nemoze da sledat kako gosti i mislam deka ova e so poslednata nadgradba. Prethodno sekoj mozese da sledi kako gostin. Jas licno sum za gostite da go gledaat cel forum osven oglasite i ponudata na sorabotnicite. Koj saka ponuda da se zacleni. Koj nesaka da si ima moznost da si najde resenie za svojata maka. Znaci kako sto e segasnata situacija spored mene e najdobro. Dogovorot so sorabotnicite e prezentacija na forum, ne na web katalog. Za web katalog ponuda ke treba diskusija i odluka na administracijata.
« Last Edit: May 15, 2013, 06:09:17 AM by pocttopus »

Offline p

• Administrator
  • SeaWolf
  • *
  • Activity:
    1%
  • Country: mk
« Reply #7 on: July 08, 2013, 01:48:05 AM »
дали при регистрација на член веднаш му е отворен огласникот или не?

пс - да не одам во друга тема да прашувам за ова, се надоврзувам на муабетот на диме од преходниот пост.

Offline l-jube

• Super clen
  • Activity:
    0%
« Reply #8 on: July 08, 2013, 03:01:15 AM »
Predlog:
da se napravi bord za breederi i kolekcioneri, bidejki realno na forumot gi ima, a mislam deka bi bilo i motivacija za ostanatite da se zanimavaat poseriozno so ovaa problematika.

Tags:

Users Online Users Online (15)
Members Google (2)
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal