Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Па време е и опет да го претставам мојот аквариум.. Стариот ацц ми беше jakovoff , и имам една тема како ми бил аквариумот пред 7-8 месеци . Мислам дека има некоја разлика па еве го сегашниот - Димензии(Големина на аквариумот, и дебелина на стаклото): (50д х 35в х 30ш) 6mm дебелина.
- Литража(Волумен): Околу 50 литри.
- Карактеристики на водата(Температура, pH, kH, gH): Температура:23-26 , останато немам мерено , засега сум во фаза на почеток како акварист .
- Филтрација: Внатрешна потопна пумпа: Shark SB-600F
- Осветлување: 1x Неонка 18w (уште една ке има)
- Подлога: Градежен песок.
- Декорација: 2x Кокоса , 1х Мангрово дрво
- Растенија: 4x Cryptocoryne Crispatula , 1x Anubias Nana .
- Риби: 2x Pristella Mahillaris , 4x Serpae Tetra , 3 Veliferi (ne im go znam latinskoto ime) , 7 Guppy , 1 Corydoras , 2 angelfish (na cuvanje se).
- Останато: 1x Moss Ball
Значи ова е почеток , нема да остане овака како што е. Планирам уште една мала преграда да правам до него како филтер но нема да биде филтер , туку за котење и ке се одгледува само живоротки .. Тревата ми ептен во недостиг , барам кај да земам .. Се полека полека се снабдувам.. Критики давајте ... Иначе за капак на правење е .. Еве и некоја Деновиве ке ставам и подобри слики , овие се набрзина сликани , за кратко и видео Поздрав
禪
Author
Topic: atanase123 AQUARIUM (Read 2218 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|