Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Дечки имам едно кусо прашање па се надевам ќе може некој од поискусните членови да помогне. Аквариумчето ми е 30тина л, внатре има 4-5 растенија (од кои реално „вирее“ само едно, мислам аргентинска трева се викаше, другите животарат), надворешен филтер (оние што водата паѓа назад во аквариумот како мал водопад), одоздола под камењата има пумпа за кислород, греач си има и слабо осветлување од една неонка само. Имав бајаги проблеми со рипки првите 4-5 месеци, ама сега последниве 3-4 се стабилизраа и си чувам 1 платица, 1 ксифо, 1 блек моли, 1 бета борец и 1 чистач. Проблемот ми е женската платица. Страшно е агресивна и ги уби последните два машки ксифо што ги ставив во аквариумот (тие ми се единствените смртни случаи последниве месеци). Сега ставив еден со зеленкаста опашка и некако за нијанса повеќе се слагаат ама гледам пак го брка и го грицка. Со сите други комшии се слага платицата, само и сметаат машките ксифо... Не би сакал пак да го убие па и не ми е јасно што можам да преземам? Мислев да ставам повеќе растенија за да може да се кријат и секој да си има простор?
禪
Author
Topic: агресивна платица (Read 1449 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|