Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Meni omiljeni varijatet kod tropheusa. Ženka je izuzezno uigrana i mresti se na svaka dva meseca. Ima još rasplodnih ženki ali one se mreste kad im dodje. Inače jako interesantni ciklidi i jako su slični po ponašanju Eretmodusima. U akvarijumu imam dva rasplodna mužjaka i tri rasplodne ženke. Mužjaci su na matičnoj veličini nekih 12-13cm, a ženke su nešto manje. Samo udvaranje se odigrava non stop, jer pravi mužjak je uvek napucan i spreman za mrest. Sam mrest traje u zavisnosti kolko su parovi dobro uigrani. U početku je trajao i po pola dana, a sad otprilike nekih 1 do 3 sata. Leganje ikre se vrši na mestu teritorije dominantnog mužjaka koje on odabere. On prilazi ispred ženke i pokazivanjem svog bočnog dela tela počinje da se trese i treperi ispred nje i kao da je navlači na mesto za mrest. Ako ženka prihvat, odlazi za nim i započinju mrest. Ženka ubrzo ispušta papilu i mrest može da počne. Kao što se vidi na slikama non stop se vrte u krug tj. ženka ispusti jajašce, mužjak pridje oplodi, ženka opet pridje i pokupi u usta. I tako sve u krug. Malci su vrlo prilagodljivi i vrlo brzo napreduju. Za sada nisam imao nikakvih problema sa njima. A sad neka slike dalje govore . . .
ljubavni ples . . .
禪
Author
Topic: Tropheus moorii Murago (Read 2155 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|