Prebaruvanje
Posledni Postovi
|
The first post content
Sabajlevo go startirav ova akvariumche go planiram odamna no nikako da gi prisoberam potrebnite komponenti, sega za sega e dobro za vo skoro vreme sakam da kupam nekoi gjubriva osven Rastolot koj go imam neznam dali ima nekakva funkcija vo pogolemiot akv. go koristam 2 nedeli i ne gledam nekoj efekti. Drugo od gjubriva nisto nema ovde niz Strumica. Imav naracano po bratuced vo BG gjubriva od JBL no bas se pogodi drzaven praznik pa ne mi donese. Isto taka do - Dimenzii: 40x25x25, 25 litri
- Filtracija: Atman Hang-on 300l/h
- Temperatura: 27 C pH 8.1, sigurno ke padne koga co2-to ke proraboti, go namestiv pred malce uste pumpa pritisok, ne e stignal do akv.
- Podloga: Oliver Knott brown fine, odozgora kvarcen pesok, vo sredinata pogolema granulacija pesok od Lefkada.
- Osvetluvanje: Stolna lamba so neonka osram 9w + na nea montirana i zalemena okolu 1m led waterproof traka samo neznam dali e 9.6W na metar ili 12W na metar, toa raboti na 12 volti. E sea tuka imam mal problem imam od tie obicnite adapteri za LED-ot od onie na koi ima da reguliras 3, 4.5, 6, 7.5, 9 i 12V i nogu zagreva i mirisa na stopena plastika, me interesira ima li nekoj drug vid na adapter koj ne bi zagreval.
- Rastenija: HC, Stargrass, Alternanthera Reineckii, Hygrophila Angustifolia, ludwigia repens, Vallisneria i malce Riccia Fluitans.
- Bi sakal da zasadam uste Rotala wallichii, Hemianthus Micranthemoides, Pogostemon Helferi i imam interesni drvca ke gi dodadam ako najdam od nekade interesen mov kako christmas, flame ili phoenix moss. Ako ima nekoj od ovie rastenija i movovi na lager neka pise na pm.
- Ribi nema sega za sega planiram 5-6 neonki mozebi 1 ancistrus 1 koridoras i shrimpovi ako mozam nekako da dojdam do niv.
- Dekoracija: Kamenjata se od dvorot.
- Greac Shark 50W.
[Login or Register][Login or Register]Se nadevam trevkite ke trgnat kako sto treba.
禪
Author
Topic: Winter Veil (Read 3704 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Tags:
|